Bamberg58 Creative Commons License 2024.05.08 -11 1 13163

A kormány jövőre 2, a rá következő évben 2,45 milliárd forintos támogatást folyósíthat az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája Négyes Döntőkre. A lebonyolítást az NRÜ Zrt.-re bízzák – derül ki a Magyar Közlönyben közzé tett kormányhatározatból.

 

A magyar kormány támogatja, hogy a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökség Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NRÜ Zrt.) és a Magyar Kézilabda Szövetség közösen megrendezze a 2025-2027 közötti EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligája Négyes Döntőket Budapesten.

A KORMÁNY GARANCIÁT VÁLLAL A DÖNTŐK MEGRENDEZÉSÉRE ÉS KIEMELT NEMZETKÖZI SPORTESEMÉNYNEK NYILVÁNÍTJA AZT.

Varga Mihály pénzügyminiszter feladata, hogy biztosítsa a szükséges költségek fedezetét a 2025-ös és 2026-os döntők megrendezéséhez a központi költségvetésből. A jövőre legfeljebb 2 milliárd forint, míg a 2026-os döntő megrendezéséhez legfeljebb 2,45 milliárd forint állhat rendelkezésre.

A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető minisztert is felhívta a kormány, hogy létesítsen támogatási jogviszonyt az NRÜ Zrt.-vel a 2025-ös és 2026-os döntők megrendezéséhez a megadott összeghatárokig.

A honvédelmi minisztert felhívta a kormány, hogy készítsen előterjesztést a 2027-es döntő megrendezésével összefüggő feladatokról és költségekről.

 

Nyilvàn a következő években is mi rendezzük mert senki nem olyan hülye, hogy a kézilabdànk sikerességét igazolandóan, egy csomó állami pénzt elköltsön erre a cirkuszra.

S akkor még nem beszéltem arról, hogy évek óta mi fizetjük a fél norvég válogatott felkészülését és magyar játékos alig játszik s FF-ban.