Sheverush Creative Commons License 2024.05.08 -1 1 261509

Senki sem vitatja, hogy lesz sok új ipari munkahely. (Sokkal több az eddig bejelentettekhez képest egyelőre nem, mert olyan kevés és drága lett az ipari ingatlan, hogy most inkább máshova mennek.) Csak azt mondtam, hogy ebből feltétlenül Debrecenben lesz majd plusz lakosság. Én úgy gondolom, a többség a megyében másutt fog letelepedni. Macs nem hiszem, hogy összeépül majd, ott ipari fejlesztések lesznek tudtommal... Józsa felé? Épülnek ehhez már az utak, közművek legalább? Még tervek sincsenek szerintem rá. Márpedig a gyárak jövőre feltöltik magukat munkással. Azok meg (már akik nem a konténeres munkásszállókba költöznek) megnézik az ingatlanpiacot, és látják, hogy jé, Böszörményben vagy Balmazújvárosban még mindig 30%-al olcsóbb a lakás ára, az albérletről nem is beszélve.

 

Plusz megint ki fog szorulni egy csomó debreceni az Erdőspusztára meg Bánk+Bodaszőlő felé, mert nem bírják majd megfizetni a (jövedelmi viszonyaikhoz képest) irreálisan drága lakhatást a városban, és ez meg épp csökkenti majd a lakosságot. 

 

Itt meg a látható fejlesztések szerint Kelet-Debrecenbe terelik majd a népet, hogy építkezzenek csak ott meg a zártkertekben önerősen, ha akarnak, más nincs. De abból nem lesz 50.000 új lakos, hidd el.

Előzmény: vöröscsillagtszelnök (261508)