őszszakál Creative Commons License 2024.05.07 0 0 20304

„Nem fogadom el a nagyon lassú fejlődés - elvoltak a természet ajándékai közt, mint hal a vízben magyarázatot, mert az egy másik életforma. Viszont bőven belefér kronológiában vagy 4-5 olyan alakuló, fejlődő civilizáció, mint amelyiknek az elmúlt kb 5-6 ezer évét ismerjük. És amelyek ugyan úgy letűntek, ahogyan a mostani is elég reménytelen zsákutcába ment félre.”

 

Ezt viszont én nem fogadom el. Amennyiben létezett itt a Földön egy nálunknál fejlettebb civilizáció, az evolúció jóvoltából, annak nyomának kell lenni, ha máshol nem is, de az emlékezetünkben, mert a mondák és mítoszok arról tanúskodnának, tárgyi bizonyítékok nélkül is. Ha az evolúció a kétéltű gyíkembereknek, a halembereknek, és nem a majomembereknek kedvezett volna. Akkor ma a víz alatti kultúránk lenne, nem pedig oda süllyedt.

 

„Lehet 12 ezer éve a (megmaradt) többség is ezt az irányt választotta félelmében ... a mostani többség viszont fejlődni szeretne.”

 

Amennyiben egy technológiailag fejlett civilizációnak zsákutcába jut a fejlődése, akkor jó esetben visszatekint az útra, ahonnan elindult. (újragombolja a reverendát) Ehhez azonban számba kell venni az adottságokat. Felhasználható nyersanyag nélkül, lakhatatlanná tett bolygóval, valóban nincs más alternatíva, mint a pusztulás, vagy a bolygó elhagyása „Noé bárkájával”. De a történelem nem igazolta az önkéntes lemondást a fejlődésről. Persze vannak kivételek, mint a Szentinelek.

Ami a képeket illeti, még jövőbelinek is ritka, nem hogy múltbailnak.;-)

Előzmény: w.ullrichfun (20303)