w.ullrichfun Creative Commons License 2024.05.07 0 1 20302

"egy a miénktől sokkal fejlettebb technológia olyan arányban lenne képes kitermelni ásványkincseket, hogy azt szerintem felesleges lenne már leplezni,"

 

 Már ha egyáltalán szüksége van rá, de lehet hogy nincs, és/vagy az egyensúly-harmónia megőrzéséhez alig nyúlnak hozzá - a miénktől sokkal fejlettebb tech nem használ fosszilis energia forrásokat, a fémötvözeteket sem igényli talán ilyen mértékben (ne feledjük, mi még mindig vaskorban élünk, erős anyag függőségben, ráadásul egy elég primitív, hamis, pénz értékrend alapú civilizációban, ahol irányított, korlátozott így igencsak nagyon erősen visszafogott a fejlődésünk a profit orientált kiszolgáltatottság miatt ... de még így is gyorsuló tendencia mutatkozik tech téren!) --> magyarán ha kiszabadul egy társadalom ebből a "különbségnek látszania KELLL!" rossz beidegződésből, felváltja egy értelmesebb értékrend a pénz uralmát, ráadásul/ezzel együtt véget érnek a háborúk, egységes folyamattá, összetartássá alakul ki az együttműködés a világ összes országa közt (lentebb írta őszszakáll, ha valami extrém baj, kozmikus tragédia közeleg, vagy egyéb kihalást okozó esemény a Vénuszon hozhatott ilyet? - és vajon csakis akkor képes erre egy bolygó népe, vagy mehet ez esetleg saját fejből, értelemből, intelligenciából is? - itt a Földön én sem látok reális esélyt az utóbbira, de más planétán, másik értelmes faj nem biztos, hogy nem képes rá.) ... szóval úm. 23.-24.(33.-34.?) századi technológiát alkalmazva, azon az értelmi szinten felfedezgető űrvándorok szerintem NEM bányásznak, NEM hagynak látványos nyomokat, eszközöket szétszórva, szemetelve maguk után, esetleg besegítenek itt-ott, ebben-abban ... de lehet csak mintákat vesznek, adatokat gyűjtenek, rögzítenek (mint mi egy hangya kolóniából!) majd megállapítják, igen, jól írod:

 

mégis arra gondoltak volna, hogy az emberiség 5-10 ezer év múlva már olyan fejlett lesz és eljut az űrhajózásig,"

 

Pontosan ezért hagyták meg a távozásukat követően a legfejlettebb csoportoknak, népeknek az "eltüntetést-megsemmisítést" minden olyasmire vonatkozóan, amiket ma sem tudunk igazán hová tenni. És azóta sem ajánlatos felmászni a létrán a banánért, ugye. Viszont 100 év (lehet csak 50, vagy 20, amilyen gyorsulva fejlődik több téren a világ) múlva sima liba lesz a rejtélyek megfejtése, és egyértelmű, fix kronológia alapján derítik ki, mik történtek i.e. 4 ezer és 12 ezer közt. Mondjuk ehhez szellemi és intelligencia-tudat fejlődés is kell a technológiai mellett, erre most kevés esély látszik, de pár generáció alatt ez változhat. Tkp ha nem pusztítjuk ki magunkat előtte, eljuthatunk addig, szerintem. 

 

 Az pedig, hogy más bolygóról, más égitestről, amit gyarmatként, kolonizált új felfedezett területként használ egy faj, egyáltalán lehetséges-e bányászni, kitermelni, elszállítani mai szemmel "értékes" anyagokat, érceket, ásványokat, stb. úm. hazarabolni gaz(da)sági szempontokból, az egyáltalán nem biztos, hogy lehetséges. Ez is csak fantasy, sci-fi, ahogy a régi fejlett civilizáció és az UFO-k is. Ugyanaz a kategória, mi van, ha az univerzum törvényei ezt nem teszik lehetővé? Ami ott mínusz, az itt plusz, és máris megágyazunk egy(vagy több?) pálya módosítás, kozmikus balesetnek, vagy sorozatnak - lehet éppen ilyesmi történt kb 12-14 ezer éve, okozott óriási katasztrófákat, és egy újabbnak szándékoznak elejét venni az "eltüntetések-megsemmisítések" akciók ??? 

 

Előzmény: Schenouda (20292)