csíkos-háTTú Creative Commons License 2024.05.07 -1 1 72938

"Az egyházjog vagy az állam joga az erősebb jog 2024-ben?"

Ezt nem tudom, csak azt, hogy egy felszentelt pap soha sem fogja a gyónás során tudomására jutott bűncselekményeket beárulni a világi hatóságoknak (sem). Sem a múltban, sem a mában, sem a jövőben. Sok esetben nem is tudja ki gyónt neki! Tegyük fel, mégis elárulná. Mit? Kit? Hiszen a gyóntató fülkében ülve nem is látja, hogy ki van a másik oldalon, a gyónás pedig nem úgy kezdődik, hogy bemutatkozunk. Az nem egy anyakönyvezett név, hogy: "Vétkeztem atyám!"

 

Az áldozatokkal kapcsolatban csak egyet tehet: lelki támogatást nyújt nekik. Ha szükséges, akkor meg nyilván anyagit is.

A köztörvényes bűncselekmények elleni fellépés nem az egyház dolga, hanem a világi hatalom bűnüldöző szervezeteié.

 

Két dolog:

1: A MKPK kiadott ezzel kapcsolatban egy világos közleményt.

2: Most beszéltük át az idősebbik fiammal, hogy ez a törvényjavaslat nem más, mint színtiszta provokáció a magát kereszténynek mondó hatalomtól. És találtak egy - bocsánat a szóért - ostoba picsát, akinek a nevében be is nyújották. Ez csak arra jó, hogy a lebutított szavazóknak el lehet mesélni, hogy "megvédjük az egyházakat", meg megint el lehet mondani a javaslatot bírálókról, hogy üldözik a kereszténységet brüsszel szolgái, a dollár baloldal, a soros bérencek, stb (nem kívánt rész törlendő).

Pedig semmi másról nincs szó, mint arról, hogy megint van egy teljesen felesleges törvény javaslat. Tárgysorozatba sem kellett volna venni. Eléggé siralmas képet fest a "tisztelt házról", hogy összesen ennyi erkölcsi érzékük van, és senki sem szólalt fel ellene. Nem a plenáris ülésen, már a bizottságban el kellett volna kaszálni, és  kukába dobni az egészet! Nyilván a haribo gerincű narancsosak nem fognak, de, hogy az un. ellenzékből sem tűnt fel senkinek ez a vérlázító mocsokság?! Ha ennyire ostobák, és ennyire nem látnak át a szitán, akkor nem nagyon kellene csodákozni, hogy a TISZA párt viszi el a szavazóikat a közvélemyén kutatások szerint.

Előzmény: Enzo (72935)