Inner Circle Creative Commons License 2024.05.07 0 0 880574

Tipp: azért nem küldték az SC-t rögtön, amikor a döntés megszületett, mert ez Norrist (ahogy írják a kollegák) rettentően megszívatta volna? Minden SC intézkedés "befolyásolja a futamot", akár nem küldik (pedig akár lehetne is, és valaki erre bazírozott), akár küldik, vagy fél perccel korábban vagy később küldik (amihez még mindig minden joga megvan a versenyirányításnak). A legbiztonságosabb és egyben a versenyt a lehető legkevésbé befolyásoló megoldást kell választani, ez pedig lehetőség szerint ne jelentse azt, hogy bármelyik pilóta versenyét tönkreteszi az SC, és különösen ne a versenyben vezetőét. Szétszóródott mezőnynél nehéz üres pályát találni, de ha a a mezőny viszonylag együtt van (mint most is), akkor elég egyszerű a helyzet, az SC jöjjön ki a mezőny után, azaz előtt. Legalább fél perccel előtte, hogy a versenyben vezető tudjon rá reagálni (ne a célegyenesben legyen, vagy közvetlenül előtte).

Mivel az SC már lógott a levegőben és mindenki készült rá, csak a bejelentést várták, nem lett volna kulturált döntés pont Norris elé küldeni az SC-t.

Node még egy érdekességet találtam, élőben nem tűnt fel, és nem tudom hova tenni. Miután kijön az SC jelzés, Norrist várják a boxban, és meg is jelenik a számláló:

Vacakul látszik, de ott van, és pörög is, huszonhárom PERCNÉL tart. PERCNÉL. Ezt így hogy? De Norris nem jön, le is veszik a hülyeséget mutató számlálót. Élőben ott volt? Gondolom igen, de miért? A számlálót nyilván nem Joe indítja saccperkábé, hanem a transzponder automatikusan, de ha Norris nincs a boxban, hogy indulhatott el a számláló? Nem is volt még a boxban a futamon, szóval a régi se maradhatott meg. Lehet, hogy valami rendszerhiba volt, valamiért Norrist a boxban jelezte, csak addig senki se nézett rá. Most igen, nyugodtan kiküldték az SC-t, aztán rájöttek hogy Norris nincs a boxban és megfogták az SC-t?

Előzmény: candle (880568)