A Sporttárs Creative Commons License 2024.05.07 -1 3 99583

Szerintem nem történt semmi eget rengető a playoffban, nehéz is lenne megmondani, mi az edző felelőssége. Mindenki tudta, látta, hogy az idei keret légiósválasztása jól sikerült, sokkal jobban, mint szinte az összes magyar csapaté, és amíg heti egy meccset kell játszani, ez az Alba szinte bárkit meg tud verni. Amíg a nemzetközi kupa miatt kicsit erősebb volt a terhelés, talán jobban próbára voltunk téve, de egyrészt nem tartott sokáig, másrészt azért a kupában nem volt sok sikerélmény, vagyis már ott látszott, hogy erősebb rotációjú és a magyar szinthez mérten jobb kerettel rendelkező ellenfelekkel lehet gondunk.

 

Persze sajnálatos, hogy egész szezonban veretlen hazai pályán a csapat, és a legelső vereség a 17. meccsen rögtön véget is vet a reményeknek, de ennek sincs jelentősége. Mivel az alapszakasz megnyerése nem volt reális, végül is előbb-utóbb a hazai veretlenség sem óvott volna meg minket. A Szolnok sokkal bővebb kerete pedig talán egy ötödik meccsen őrölt volna fel, az sem lett volna nagy öröm. Szerintem a bronzéremért zajló párharc kimenetelétől függetlenül a csapat kimaxolta, ami benne van, az pedig a bajnokság kritikája, hogy egy alapvetően hatemberes rotációval ilyen simán lehet másodiknak lenni egy alapszakaszban.

 

Éppen ezért bár szimpátia és tudás miatt is jó lenne megtartani néhány játékost, az alapvető kérdés úgyis az lesz, lehet-e bővíteni a kereten. Úgy bővíteni, hogy a mennyiség ne menjen a minőség rovására. Ez, már csak a szóba jöhető magyar játékosok röhejesen kis száma miatt is elég kérdéses. Talán van edző, aki Kass vagy Takács szintű fiatalokból egy szezon alatt többet hoz ki, ezt nem tudhatjuk, de gyanítom, nem ezen fog múlni (bár jó lenne). A kérdés inkább az, a többi csapat mennyire nyúl bele jövőre, mert ha lesz, aki jól igazol, simán lehet, hogy az ideihez hasonló kerettel jövőre nem lesz csalódás egy vesztes elődöntő...

 

A döntőre kíváncsi leszek, elvileg a Falco sokkal erősebb, de nyilván most azért eléggé együtt van a Szolnok, a megszokott hangulati aláfestéssel lehet kemény ellenfél. Azért meglepne, ha nyernének.