Bobbin Creative Commons License 2024.05.06 0 0 31626

Normálisan kell felfogni a közlekedést, nem kivagyiskodva. Engem így tanítottak akkoriban 77-ben a Dagály utcában. Egyik lábam a börtönben, a másik a temetőben...

És ezt 19 évesen komolyan is vettem! Amint látom, Te is és még vagyunk itt sokan akik szintén. A pszichopaták nem így fogják fel.

 

Hihetetlenül felhígult az oktatás, semmi ésszerűt nem nyújtanak. Azt hiszik, ha lassan mennek, abból nem lehet baj. Erre szoktam mondani, hogy a Duna-korzón kell sétakocsikázni Holdfénynél, a gyorsforgalmi úton haladni kell. Az a leg felháborító, amikor a reptérre menet 50-el megy a néni, mert az a biztos. A többiek meg nem győzik leelőzni, ami eleve magas kockázattal jár. Vagy az autópályán beáll 110-ra a középső sávban egészen Siófoktól Pestig. Le nem húzódna. 

 

Az biztos, hogy intelligencia kell a közlekedéshez. A BMW-sen is látszik, hogy ki vezeti, amikor szépen jön mögöttem a megengedett tempóval és nem akar megelőzni. 

Egyszer egy másik BMW-s kielőzte a sort valahol a 82-es úton, aztán jött egy körforgalom, és nem tudott vissza sorolni, pedig a szembe sávban állt egy ideig, mire én lassítottam és beengedtem. Meg is köszönte. Veszélyes helyzet volt, de a többieket nem izgatta, hogy segíteni kéne neki. 

Ez van. Ez egy nagy társasjáték, különböző emberekkel.

 

Úgyhogy nem váltogatod a nickedet, ezt én bizonyíthatom. :)

 

Van még egy szállóige ami ide tartozik, az úgy szól, hogy: várd a váratlant. Mert ha az ember agya rákészül a veszélyre -kiguruló labda után fut a gyerek, kilépnek a busz mögül a megállóban, stb.- akkor ezzel lerövídítem a reakció időt, azaz el tudom kerülni a veszélyt. De legalábbis mérsékelni tudom vele. Úgyhogy fantáziálni kell. Tréningben tartani az agyat. Én legalább is álló busz vagy teherautó mellett óvatosan haladok el, akár lassítva is, ha tetszik a mögöttem jövőnek, ha nem.

 

Amikor a korábban vázolt esetemben a buszt kerültem, akkor sem lepódtem meg, mert valahol benne volt a paklimban... A buszos lassított is, igen ám, de azt nem mondtam, hogy ha nem tette volna, ráhúztam volna a kocsimat, mert inkább oldalról ütközöm mint szemből. Ezt ő érezhette, talán ezért is lassított.

Előzmény: Hattori Hanzo69 (31621)