Ödönke15 Creative Commons License 2024.05.06 -10 4 231878

Sziasztok, sajnos a meccset se láttam és itt visszaolvasni se volt időm/lehetőségem, de a BL lezárultával azért van pár gondolatom.

 

Ez így teljesen vállalható szerintem, Albertsen ténykedés után bárki aláírta volna. 

Nem is reális ennek a sok sebből vérző, nem sorozatterhelésre összeállított keretnek több sorozatban is erőn felül teljesítenie.

Már csak azért se, mert azon felül, hogy védekezésben riasztóan koros a csapat, addig támadásban nagyon függ 3 ember teljesítményétől. Közülük Lekics 36 éves, Bölk és Klujber pedig gyakorlatilag csere nélkül tolja végig a szezont. Egy jó Esbjerg ellen ez így kevés kellett, hogy legyen, nincs itt semmi csoda.

 

Emellett pedig ha választani kellene a BL négyesdöntőben való szereplés, meg a magyar bajnoki cím között, akkor én az utóbbit preferálnám, és szerintem a többség is így van ezzel. 

A bajnokságra az esély is nagyobb, egy végletekig lelassított, tutista játékkal szerintem nem kaphat ki a Fradi hattal Győrben, és a Debrecen is, hiába tűnik most összeállt csapatnak, egy ilyen lehetőség esetén igenis meg kell őket verni!

 

Ami Heine-t illeti.

Tök jól jött Ő ki ebből az idei évből, és persze mindenképpen jár neki a szerintem is a lehetőség jövőre is, de azért még ne kezdjünk neki szobrot ácsolni.... :)))

Egy nagyon mélyen lévő, ugyanakkor jó játékosokból álló keretet vett át, akik csalódottak, nyilván némileg dacosak is voltak. Más impulzust hozott mint Albertsen, és a csapat képletesen tényleg a medence alján volt, onnan kicsit könnyű is volt elrugaszkodni felfelé. Mielőtt nekem esne bárki is, Heine bőven felülmúlta azt, hogy elindult a csapattal együtt felfelé, de onnan tényleg csak felfelé vezetett út.

 

Jön négy új játékos, négy jó játékos, teljesen új helyzet lesz. Leginkább Heine-nek. Idén nem kellett sáfárkodnia a játékpercek elosztásával, jövőre nagyon is kell. Nagyon bízom benne, hogy menni fog neki, de ez korántsem lesz egyszerű.

 

A kapuban szerintem nem lesz sok gond, gondolom Bíró babázni szeretne, maradnak ketten.

Malestein mögé mindenképpen kell vki, mert Ő sem fiatalodik, és bármennyire is képzett, meg jó játékos is, tud terített betlit hozni néha, és van annyira erős a jelenléte amikor megy neki, hogy betlije esetén, ha nincs aki váltsa óriási lyuk marad.

A Klujber Maslova kettős szerintem tök jó lesz együtt, sok meccs is lesz, más típusok is.

Ugyanez lehet a Bölk-Kanor párnál, szerintem mindkét páros jól menedzselhető együtt.

 

Irányító poszton is nagyon optimista vagyok, Dmitrieva világsztár, Lekics meg elég intelligens ahhoz remélhetőleg, hogy elfogadja, hogy Simon egyre inkább kiszorítsa Őt (már tavaly is voltak szinte végigült meccsei). Mert Simonnak igenis ki kell szorítania Lekicset, "el kell vennie" tőle a játékperceket. 

 

A bal szél megvan ott nincs igazából kérdés.

 

No de a beálló poszt, és a hármas védekezés...

Lehet én nem követtem a dolgokat, de nem tudom mi lesz Edwige-dzsel?

De ha marad is, kevés Ő már a keret erőssége adta célokhoz.

Cvijics is, szép a fogyás, meg az életmód váltás, de 34 éves, egy végletekig lestrapált testtel, kódolt sérülésveszéllyel.

Tomori ugyanez a kategória, minden tisztelet meg szimpátia mellett nem képes már olyan teljesítményre, ami a Fradinak kell, szerintem.

Kisfaludy soha nem volt ez szint, és Ő is még öregebb lesz egy évvel.

 

Szóval én nagyon óvatos vagyok a jövő évet illetően, Heine miatt is, a keret "orrmotorossága" miatt meg pláne.

És azt se feledjük, hogy a négy új embernek teljesen új közeg lesz, ki tudja mennyi idő kell nekik az átállásra, beilleszkedésre. Ha csak kettőnek nem fog ez menni egy év alatt, és hoznak átlag alatti szezont, akkor már egyből nem is olyan nagyon lesz bő ez a keret.