11_11 Creative Commons License 2024.05.05 -1 0 5532

Lélek: a test éltető formája, mely a testnek emberi létet ad.

 

Áldás Izraelre. 3 Mert elárasztom vízzel a tikkadt mezőt, és bővízű patakokkal a kiaszott földet. Kiárasztom lelkemet utódaidra, és áldásomat gyermekeidre. (Ézsai: 44: 3.)

 

Jövendölés Izrael hegyeiről. 27 Az én lelkemet oltom belétek és gondoskodom róla, hogy parancsaim szerint éljetek és szemetek előtt tartsátok törvényeimet és hozzájuk igazodjatok. ( Ezék:36 : 27 v)

 

A Lélek kiáradása 1 „Mindezek után kiárasztom Lelkemet minden testre. Fiaitok és leányaitok jövendölni fognak, véneitek álmokat álmodnak, ifjaitok meg látomásokat látnak. 2 Sőt, még a szolgákra és a szolgálókra is kiárasztom Lelkemet azokban a napokban. 3 Égen és földön jeleket mutatok, vért és tüzet, füstoszlopokat. 4 A nap elsötétedik, a hold vérré változik, mielőtt eljön az Úr nagy és rettenetes napja. 5 Aki segítségül hívja az Úr nevét, az megmenekül, mert Sion hegyén és Jeruzsálemben lesz a menedék – amint megmondta az Úr – a menekültek számára, akiket meghív az Úr.”( Joel:3 : 1-5.)

 

Péter beszéde. 15 Nem részegek ezek, amint vélitek, hisz a napnak még csak a harmadik órájában vagyunk, 16 hanem ez az, amiről Joel próféta szólt: 17A végső napokban – mondja Isten – kiárasztok Lelkemből minden testre. Fiaitok és lányaitok prófétálni fognak, az ifjak látomásokat látnak, az öregek álmokat álmodnak. 18 Még szolgáimra és szolgálóimra is kiárasztom Lelkemet ezekben a napokban, és prófétálni fognak. (Apcsel: 2 : 15-18.)