JarnoTrulli Creative Commons License 2024.05.04 0 0 21521

Néztem ma olasz GT bajnokságot is (nicknevem fia kötelez alapon), de nem tűnt rossznak. A már szoksásos GT3-as alapok itt is, több kategória együtt és viszonylag sokan is vannak.


Brutál mennyi helyen tolják ezt a GT3-as vonalat a világban, vagy csak Európára szűkítve is mindenhol ezek mennek.

Ezen a hétvégén ELMS versenyen is vannak Franciaországban, GTWC Europe Sprint Brands Hatchen, Olasz GT Misanon és lett volna egy Nürburgring Endurance is a "szakadár széria" NES keretein belül de botrányosan le lett fújva egy kis sztrájkkal rásegítve, de ott is GT3-as kocsik is érdekeltek.

 

Olaszoknál 23 autós mezőny volt szezonkezdetnek, 2 versenyző osztozik a gépen, márkák bőven - Ferrari (itt ráadásul a 296-os mellett a régebbi 488-ast futtatják), Audi, Aston, Mercedes, BMW, Lamborghini, Porsche de még Honda is.
Kvali lebonyolítása érdekes: 2 szinte egymás utáni rövid program. Mindkét etapban 1 versenyző megy és annak az ideje számít. Tehát 1 csapat 2 versenyzője 2 külön mezőnyben kvalifikál szombatra és vasárnapra.
50 perc + 1 körösek a versenyek. Van-e BOP vagy milyen módon megy a súlyzós matek ennek még nem néztem utána, olasz nyelv nehezíti a helyzetet.

 

És itt is hasonló a megoldás mint a GTWC Europe-ban, van sprint bajnokság külön fordulókkal és van endurance. Olasz bajnokságként 4-4 futam mind hazai földön.

Olyanok vannak itt mint Klingmann, Hesse, Marschall, Boguslavskiy ill. olyan veteránok mint Thomas Biagi, Postiglione, vagy akik ilyen olyan okokból elakadtak a formaautózásban de fiatalok és itt tanulnak bele a műfajba.

Versenyeket a hivatalos oldaluk élőben adja olasz kommentárral.