MARKUSEN Creative Commons License 2024.05.04 0 0 79264

Juhéé! Van további adatunk az eset kielemezéséhez! :)

Nos vizsgáljunk át minden apró elemet "Poirot" szemszögével. Adott egy 797 fő által benépesített község saját rendőrséggel amelynek nagy valószínűséggel nincsen saját lézeres sebességmérő készüléke! (ez még fontos lesz)

Megérkeztél a gépjárműveddel és elhagytad a Darány határát jelző táblát. Kb a mérőautótól 350méterre elkezdődött a sebességed ellenőrzése. Lelassítottad a sebességedet majd tovább haladtál. Elhaladtál a mérőautó és a leállító egységek mellett és nem történt retorzió.

Amit kizárhatunk az a F3 műszer szerintem mivel nálunk is csak civil autóból menet közbeni mérésre használják.

Amivel mérhettek jó esetben CAM s1 vagy az új TC108. Ezekkel ha nincs elfogó csak max 150 méterig, rendszám olvasható távig mérnek. Itt jegyezném meg hogy számomra furcsa is volt hogy a te esetedben mi a f@szért mért messzebbre a kezelő ha egyedül van. Azt hittem csak szórakozik unalmába.

Nos ami ami biztos hogy téged mértek nem visszapattanó jelre jelzett.

Amit az elején írtam hogy Daránynak nincs mérője az azért fontos mert általában máshonnan akár másik megyéből is vezényelhetnek át mérőműszert (nálunk is van ilyen) és akkor nem helyszíni a seb. határ hanem objektív attól függetlenül hogy van leállító személyzet! Ilyen esetben nem a helyi rendőrség zsebét tömik hanem az állami zsebet! Valószínű ez lehetett most is jó esetben tehát nem zárom ki azt hogy autó óra szerint 73 km/h volt a limit amit nem léptél át.

Amit el kell fogadnod hogy amint rád mértek megvolt a sebességed! Jó vagy nem jó a lézerdetektor csak találat jelző. Ha gyorsabban mentél volna mint azt lehet, hidd el hogy a leállító egység "intézkedést foganatosított"  volna veled szemben és ezt a videót sohasem láttuk volna. Természetesen az is előfordulhatott hogy a kezelő aki a mérést indította éppen állított valamit a készüléken és az adott neked egy pici időt a lassításra mert ha távolabbra mér akkor ott is készít fényképet csak a rendszám nem látszik. Ezért kell a leállító egység. Olyannal is találkoztam hogy messzebbre mért a csóka automatán hagyva a készüléket de már írta a vezénylési jegyzőkönyvét mielőtt elhagyná a körzetét. Ami biztos a te esetedben hogy SEMMIKÉPPEN SEM az történt hogy nem bírt bemérni addig amíg lelassítottál! Kurv@ nagy szerencséd volt ha tényleg gyorsabban mentél de az nem csak a jelzőnek köszönhető.  A körülmények összessége kellett amit csak találgatni lehet de nem blokkoltad a mérésüket. Most is azt javaslom hogy egy hasonló esetnél ha jelez fordulj vissza!

Előzmény: dabgetva25 (79256)