MARKUSEN Creative Commons License 2024.05.03 0 0 79252

"....Amíg ráhúzza a mérőt, mozgatja és célt talál, addig eltelik egy kis idő, közben a detektor az aszfaltról, tárgyakról, esetleg néhányszor a járművön áthúzott lézerjelet érzékeli és jelez....."

 

Húúúha!!!! Van ám itt probléma. A lézeres sebesség mérés nem olyan mit a egy tű fokába befűzni egy cérnaszálat! (mozgatja és célt talál, addig eltelik egy kis idő) :))))))))

Anno 2008-ban rengeteg teszt mérést csináltunk TT-vel, AGA-val, Krapuval, Keekee-vel stb.

Jellemzően Fáma2 és Fáma3-mal (Kustom ProLaser III) mértünk. Amelyik autó mérhetetlen volt a hírhedt  koaxiális lencsével dolgozó F2-vel szemben ott nemcsak a blokkoló volt kiváló hanem a fejek elrendezése és beállításai. Nos ezt csak azért írtam le hogy láttam, fogtam kézbe és mértem is lézeres sebességmérővel. Tudom hogy milyen reakció idejük van. Itt nem telnek el másodpercek, nem kell b@szakodni, főleg ha rendszámtáblára vagy lámpabúrára mérnek. Persze ritkán előfordul hogy tényleg nem érkezik pár pillanat ideig sebesség adat de az iszonyt ritka.  Ha egy gyors forgalmi úton fixre állítanak egy mérőt ott az egymást követő autókat mind végig méri! Könnyen modellezhető. Próbálj ki egy lézeres távolságmérőt vagy hőmérőt. Nézd meg hogy mekkora a reakció idejük és ezek nem egy finoman kalibrált műszerek! A lézer mivel fény így fénysebességgel közlekedik és itt egy elhaladó 40méteres mérés vagy egy szemből történő 500métere távolságból indított mérés nem távolság a lézernek! Természetesen a távolabbi mérés esetében a lézer átmérője növekszik de értékelhető visszaverődés szempontjából kap a mérő készülék bőven megfelelő impulzust. A 300/400 méterről indított mérés csupán a lézer detektálásának szempontjából jelent könnyebbséget az autósnak. Biztosabban kap jelet egy kevésbé érzékeny műszer is. Egyébként elárulom hogy ha egy közeli pl. 30 méterről indított lézeres mérés esetén (ahol kurv@ kicsi a kibocsájtott lézer átmérője)  is pattog a lézer egy része mint a csillagszóró! Ezért lehet egy autó hátulját sikeresen levédeni megfelelő érzékenységű blokkolóval. Mint mondtam az emberi reakció idő kevés! Ha megszólal a detektorod és gyorsan mentél hidd el a legjobb amit tehetsz hogy elkerüld a büntetést az hogy megállsz és visszafordulsz, ha van rá mód! Az hogy tovább mentél a videó felvételeden hatalmas kockázat vállalás volt amennyiben tényleg a megengedett sebesség határ felett közlekedtél!

Előzmény: dabgetva25 (79241)