W.L. Creative Commons License 2024.04.30 0 0 7587

Ijen: Nem gyozom hangsulyozni a januar ota kert egeszsegugyi igazolas (surat kesehatan) fontossagat, anelkul nem engednek be. Aki szervezetten megy, annak ezt megoldjak, de egyenileg be kell szerezni elore. A "kek tuz" engem hidegen hagy. Kis teruleten pislakolo kicsi langocskakrol van szo, viccelodve azt mondom, hogy hasonlokat lathatsz otthon is a gaztuzhelyen.

Ha ez nem fontos, akkor maga a krater lathato napkozben is, oersze a tiszta idore jobb az esely reggel, plane az esos evszakban. Mi most utoljara 6-kor kelve, az ijeni parkoloban valo reggelizes utan 8-kor indultunk fel a hegyre gyalog, addigra a tomeg 99%-a mar lefele ozonlott, igy felerve sokkal nyugisabban gyonyorkodhettunk a 10 centis kek langoknal sokkal impozansabb oriasi, kensavas toval  teli krater latvanyaban. A bejarattol a krater nekem asszem ugy 1 ora 10 perc volt, 2 oraval mar nagyon kenyelmesen elerheto.

Vicces/rohejes modon immar azt is kinaljak, hogy talicskaban fel- illetve letolnak az osvenyen, amit fokent a gyaloglashoz nem szokott indonezek vesznek igenybe.