Ka Pál Creative Commons License 2024.04.29 0 0 7576

Szerintem teljesen felesleges előre szervezni bármit is e téren a Te felkészüléseden túl. Pénzt utalni ismeretlen embreknek előre, meg szerintem balgaság. Tudom, hogy európai elvárásokkal nehéz elképzelni, minden megoldható a helyszínen, de ÍGY VAN.

 

Ha nagyobb a tűrőképességed, több az időd, a helyi tömeg közlekedési eszközökkel is el lehet jutni bárhová. Ha kevesebb energiát nyomnál az utazás szervezésbe bérelj kocsit, sofőrrel, a helyszínen. A legegyszerűbb módja ennek a részemről sokszor használt megoldás: Graben megnézem a napi túrák ajánlatát és ott foglalok autót, vagy pl. a vonatállomásról az aktuális szállásra Grabes kocsit hívni és személyesen (Grab árakat megnézve előtte) lealkudni a következő napi túrát a sofőrrel.

Szerintem ne akard mindenáron előre leszervezni, próbáld meg ezt az európai beidegződést levetkőzni Ázsiában. Ott nem így működnek a dolgok. Nincs olyan, hogy nincs kocsi!!!!

 

 

Mondjuk azt nem próbáltam még, hogy itthonról a Graben tudok-e keresni fuvart Indonézia két pontja közé, de szerintem menne. Érdemes esetleg így nézelődni saját magad megnyugtatására, az applikáció megismerésére.

Nekem pl. az volt a tapasztalatom, hogy amint el kezdődött a nap a Grab-es árak is el kezdtek leesni a délelőtt folyamán, ahogyan csökkent az esélye -az idő múlásával- az egyes célpontokra a lehetséges megrendeléseknek. Előző nap este, hajnal 6 körül volt a legmagasabb az ár pl. egy Malangi körútra, de 10 óra körül már 20-30%-al olcsóbban is volt ajánlkozó.

 

Szóval az ismeretlen embernek elküldött 30%-ok helyett inkább járj utána a helyi mobilnet beszerzés módjának, töltsd le a Grabet, ismerd meg a használatát és mivel kevesen tudnak angolul, még a fő turista csapásokon is, töltsd le pl. a SayHi applikációt (gugli is működget, de nekem kevésbé kiforrotnak tűnt, mint az előbb ajánlott) és gyakorold a használatát, néhány szót (köszönöm, kérem, hogy van?, mutassa meg, vigyen oda, találkozzunk itt, Hány órakor?, ma, holnap, stb), számokat tanulj meg Indonézül.

 

 

 

 

Esetleg ötletszerzéshez olvasd vissza az utóbbi leírásaimat.

 

 

Előzmény: hadme (7575)