Picur_2012 Creative Commons License 2024.04.27 0 0 15532

Nos, az eddigi fejlemény.

Kiolvasás és hibakód törlés után pár napig rendben üzemelt. Városban használtam, többszöri megállás, indítás. Tökéletesen üzemelt.

Ma reggel belevágtam egy hosszabb (300 km-es) útba. Már induláskor gyanús volt, hogy bár nem írt hibaüzenetet, a tempomat nem működött.

Piros lámpánál leállítottam a motort, majd kis idő múlva indítottam, a tempomat helyre állt

Kb. 200 km. után megálltam ebédelni. Induláskor már lökte is be a sebváltó hibára utaló üzenetet. Kb. 50 km után ismét megálltam. Újra induláskor összekavarodott az agya. "R" állásba tettem a sebességválasztót, erre kiírta, hogy "A1" és előre is indult el. Leállítottam, de már nem tudtam újra indítani. Folyamatosan sípolt/csipogott, a sebváltó kapcsoló mozgatására nem reagált.

Gondoltam egyet, akku saru le, kb. fél perc után vissza. Hiba maradt.

Mivel ezzel ki ismeült az autószerelő tudásom próbáltam telefonos segítséget kérni. Persze nem sokat tudtak távolról segíteni, viszont eltelt jó pár perc. Közben a majré is megérkezett. (Szombat délután egy kis falu szélén álldogáltam.)

És mint a mesében szokás - hol volt/hol nem volt - egyszer csak sikerült beindítani a járgányt. Célállomásig meg sem mertem vele állni, viszont valahogy azért haza is kellene vele gurulnom.

Van esetleg valakinek hasznos ötlete a továbbiakra? Haladéktalanul vigyem szerelőhöz/szervízbe? Vagy semmi gond, pubertás kort él a picike, simán hazavisz, esetleg kicsit majd rakoncátlankodik? Netalán ráismer valaki a fenti viselkedésre? Előfordult már valakinél? Hogy oldotta meg?

Előzmény: Picur_2012 (15527)