11_11 Creative Commons License 2024.04.27 -1 0 5514

       Válaszom! Leslie07 –nek

!!!

A Biblia azt írja, hogy Jézust „halálra [juttatták] a testben, de. .  megeleveníttetett [feltámadt] a szellemben”

 

 

A szellemteremtmények képesek emberi testet ölteni. Például azok az angyalok, akik a múltban emberi testet öltöttek, még ettek és ittak is az emberekkel.( 1 Móz:18 :1-8.)

 

30 Amikor az asztalhoz ültek, kezébe vette a kenyeret, megáldotta, megtörte s odanyújtotta nekik. 31 Ekkor megnyílt a szemük s felismerték. De eltűnt a szemük elől. 35 Erre ők is beszámoltak az úton történtekről, meg arról, hogyan ismerték fel a kenyértöréskor. ( Luk:24: 30-31, 35.)

 

18Mert Krisztus is meghalt egyszer a bűnökért, az Igaz a bűnösökért, hogy Istenhez vezessen minket. A test szerint ugyan megölték, de Lélek szerint életre kelt. (1.Péter3: 18 )

 

Tamásnak egy olyan testben jelent meg, amelyen sebhelyek voltak, hogy megerősítse a hitét, mivel az apostol kételkedett abban, hogy Jézus valóban feltámadt-e

 

24 A tizenkettő közül az egyik, Tamás, vagy melléknevén Didimusz, nem volt velük, amikor megjelent nekik Jézus. 25 A tanítványok elmondták: „Láttuk az Urat!” De kételkedett: „Hacsak nem látom kezén a szegek nyomát, ha nem helyezem ujjamat a szegek helyére, és oldalába nem teszem a kezem, nem hiszem.” 26 Nyolc nap múlva ismét együtt voltak a tanítványok, s Tamás is ott volt velük. Ekkor újra megjelent Jézus, bár az ajtó zárva volt. Belépett, megállt középen, és köszöntötte őket: „Békesség nektek!” 27 Aztán Tamáshoz fordult: „Nyújtsd ide az ujjadat és nézd kezemet! Nyújtsd ki a kezedet és tedd oldalamba! S ne légy hitetlen, hanem hívő!” 28 Tamás fölkiáltott: „Én Uram és Istenem!” 29 Jézus csak ennyit mondott: „Hittél, mert láttál. Boldogok, akik nem látnak, mégis hisznek.”(János: 20: 24-29.)

ÁMEN.

 

 

 

 

Előzmény: Leslie07 (5512)