Mazsola0070 Creative Commons License 2024.04.26 -4 2 564

A Nagy Mindenteldöntő rész(ek) tartalmából (tudom, hogy az utolsó rész ma este lesz, de szerintem stílusában semmiben nem fog különbözni az eddigiektől).

 

DJ és a Röhögős már az utolsó hét előtt elküldék egymást a francba és szakítottak, Röhögős leparasztozta a DJ-t, majd furcsanézésű haverja jelenlétében még a karikagyűrűjét is lehúzta a klozetba (ha tényleg nemesfém volt, inkább adta volna egy rászorulónak, de aztán lehet, hogy az is csak egy dizájnosabb függönykarika volt), úgyhogy ők ebből a körből kimaradtak.

 

A többiek is különköltöznek (a DJ már kirúgta a lakásából Röhögőst, kb., mint macskát kakkantani, rendkívül elegáns módon még azt is megnézte, nem nyúlt-e le valamit), hogy tudjanak gondolkodni (?) aztán felkeresik az elején már látott rokonokat/barátokat, hogy adjanak nekik jó tanácsokat a végső döntésben, amit aztán leginkább figyelmen kívül hagynak.

 

E mellett minden párnál (külön-külön) nyavajgás, tépelődés, elgondolkodó, komor arccal távolba nézés (ez a felkészülés a Nagy Döntésre a készítők szerint, mert az összes ezt csinálja).

 

Többször is elhangzik, hogy ez egy életre szóló döntés, mi van???????????????

És ha most együtt maradnak és a forgatás után egy héttel elválnak? Azt tiltja valami? Életre szóló……persze……….

 

Mindenkinek kell írni egy dumát szöveget, amit a másiknak felolvas (ezek szerint a szereplők közül senki nem tud egy kb. egyperces szöveget spontán, fejből elmondani) egy szép helyen, nagy teátrálisan egymás felé fordulva, amelynek a vége, hogy mindenki kiböki: együtt akar-e maradni a másikkal, vagy lép, de azonnal.

 

A szöveg jellemzője mindegyiknél: a lényeg, hogy először mindenki azt higgye, hogy pl. nem akar az adott személy a másikkal együtt maradni, aztán persze a végén jön a svédcsavar, és az elmondottak (és legtöbb esetben a rokon/barát tanácsa) ellenére mégis együtt akar maradni.

 

A beszédek közben hosszú, indokolatlan, teátrális hatásszünetek, egy színházi előadásban ennek lehet jelentősége, de itt inkább (nekem) zavaró (illetve a szereplők azért mégsem annyira jó színészek, mint amennyire egy ilyen színházi eszközhöz kellene lenni).

 

A fentiek lényegében mindenkire jellemzőek (ezért is rohadt unalmas már az egész), de néhány speciális jellemző:

 

Amerikás Csabi természetesen nem akar szakítani, a végén kiderül, hogy a hatásszünetekkel szaggatott, ennek sok helyen ellentmondó beszéde ellenére (Pö)szempilla sem, úgyhogy dúl a láv, azt nem tudom, megtudjuk-e, hogy a nagy összeborulás után a pumpálás is meglett-e.

 

Úgy tűnik, a csajt eddig még nem hallottam ennyit beszélni folyamatosan, mert most tűnik fel, hogy rendkívül pösze, egy logopédus ráférne.

 

Kaszinós és Kaszinósné, náluk beválik a papírforma, mert Kaszinós (a fia tanácsa ellenére is, sajnos nagy spanja, Mr. Pumpa tanácsát most nem kérte ki) maradna Kaszinósnéval, viszont Kaszinósné a várakozásoknak megfelelően hosszú, unalmas beszéd (persze ez szinte mindenkire jellemző, egyedül Csabi fogta rövidre) után beint neki és távozik.

 

Kaszinós picsog egy kicsit, aztán ő is balra el.

 

Érkezik Encici (a topicnévadó testrész feltűnően kirakva)  és Celeberőcsávó, Encici mondja, elkapcsolok a kézilabdára, visszanézek, Encici még mindig mondja, kimegyek WC-re, visszajövök, Encici még mindig mondja….

 

Encici természetesen a szívére hallgat, nem az eszére (ezt is hallhattuk néhányszor), és maradna Celeberőcsávóval.

 

Azt nem tudjuk meg, hogy Celeberőcsávó mit szeretne, mert a felolvasása közben vége a résznek, de az előzmények alapján tartok tőle, hogy ő is együtt akar maradni (ugyanis minden arra utal, hogy nem).

 

Aztán lehet persze, hogy megnézte Házasodna a gazda Alfonzot, és abból okulva ő is ejti a cseppet sem szűkszavú lányt, meglátjuk….

 

Ma még jön Szulejmán és Hilda ők szerintem együtt maradnak (a forgatás idejére biztos, a többit meglátjuk), mert az előzetesbe Szulejmánnak egy olyan mondatát vágják be, ami arra utal, hogy nem.

 

Nekem Geri és a Nevelőnő lutri, úgy tűnik, hogy most jól megvannak, akár együtt is maradhatnak, de a Nevelőnőből simán kinézek egy ezzel ellentétes döntést.