Pomber Béla Creative Commons License 2024.04.25 -1 4 2

Szóval...

 

Nem a tematikán bukik el a dolog, ezoterikus pálcafüstölős helyet is csinálhatnál, a közönségét megtalálja mindegyik.

 

A gond a pénzzel van.

Ha van helyed hozzá (nincs), akkor ott azzal kell költségoldalon számolnod, hogy mennyiért tudnád kiadni. Az neked nem bejövő bevétel, tehát költség. Ha nem termeled ki akkor veszteség, tehát jobban megérné kiadni, mert akkor aggódás nélkül csak a pénz csorogna be.

 

Na szóval... van

- havi 500.000 költséged a helyiség miatt, vagy bérled, vagy ki kell termelned ha saját

- van havi másik 500.000-ed rezsire

- alkalmazottanként havi 800.000-et számolj, ez minimum 1 fő, mert te is az vagy

- egyéb költségek (pl. helyi sarcok) havi 100.000

Tehát van havi (2 alkalmazott, te és a pultoslány) 2.700.000 forint költséged. Ez akkor is ketyeg, ha nincs egy fillér bevételed sem.

A vízipipásoknak el tudsz adni szódavizet, kávét, szörpöt.

Havi 27 napot vagy nyitva, az napi 100.000 Ft tiszta pénz, azaz fedezeti összeg. Ekkor vagy nullszaldón, de pénzt még nem kerestél, és pultosi fizetésért vezetsz egy vállalkozást.

Neked maximum 100% árrésed lesz, mert te nem tudod 4-szeres áron adni mint egy elegáns étterem és beszerezni sem tudod annyiért mint a mekkdonácc.

Ez napi 200.000 forgalmat jelent.

Egy vízipipa kávéval, szódavízzel fejenként 2.000 forint lehet. Maximum.

Napi fix 100 fizetős vendég kell. Nyitva vagy 10 órát, óránként 10 vendég, tehát 10 embert minimum le kell tudnod ültetni, ez 10 asztal. (lehet, hogy még kevés is az 500 a bérletre).

Amiket számoltam, azok átlagok. Csúcsidőben akár 20 embert is jelenthet, de munka utáni sziesztán akár 30 is, viszont reggel csak ketten punnyadnak egész délig a butikban.

A vállalkozás alaptétele, hogy annyi alaptőkéd legyen, hogy 1,5 éven át akár egy fillér bevétel nélkül is talpon maradj. Van rá 50 milliód?

Előzmény: Szabolcs901 (-)