Szabolcs901 Creative Commons License 2024.04.25 -1 0 topiknyitó

Sziasztok egy egyetemi feladat keretein belül létre kellett hozzak egy kitalált vállalkozást, a segítségeteket szeretném kérni, hogy mennyire lenne életképes a vállalkozás?
-------

Az én vállalkozásötletem egy vízipipa bár lenne valahol Százhalombatta, Érd és Diósd vonzáskörzetében, ugyanis ezen a környéken nem üzemel semmi ehhez fogható csak a szokásos kocsmák és éttermek. Ez egy újdonság lenne az ott lakóknak, valamint az oda látogatóknak. Ha az ember vízipipázni szeretne ezen a környéken, kénytelen beautózni vagy bemenni tömegközlekedéssel Budapestre. Az én vállalkozásom pont ezért tudna életképes maradni. 

Mindamellett, hogy az emberek betudnának ülni barátaikkal, családtagjaikkal vagy kollégáikkal a bárba és vízipipázni, tudnának rengeteg alkoholos, illetve alkoholmentes ital közül választani, hogy oltsák a szomjukat. Az emberek tudnának venni különböző snackeket chipsek, nachos, ropi, csokoládék. Aki egy kicsit belekóstolna a török, valamint az arab konyhába, ezt egy pár sütemény formájában megtehetnék, mint például a Baklava. A helyet megpróbálnám úgy kiválasztani, hogy legyen lehetőség, mind a beltéri és a kültéri asztalfoglalásra, hogy mindenki a saját kényelme szerint tudjon asztalt foglalni. A vízipipákat lehetne úgy kérni a bárban, hogy a vízébe dobnának az ott dolgozók jeget vagy citromot, ezzel is fokozva a pipa ízét. Lenne lehetőség, sport műsörokat nézni a TV-ben, mint például NBA, NFL vagy Foci.

Hoznék létre egy weboldalt a Shisha bárnak, ahol az asztalfoglalás mellett lehetne különböző csomagokat vásárolni vagy külön termékeket rendelni, szóval lenne egy webshop része is a bárnak. Például tudnának venni az emberek vízipipa tartozékokat, szenet, aromákat és mindent, ami egy otthoni vízipipázáshoz kellhet. Mint említettem, lehetne csomagokat vásárolni, ami azt jelentené, hogy például össze lenne állítva egy vízipipa egy bizonyos aromával és mondjuk egy a bár nevével ellátott szén hordozóval vagy csipesszel, mind ez egy kedvezőbb áron, annál mintha ezt külön-külön szeretné megvásárolni valaki. 

A marketingben a legnagyobb figyelmet jelen meglátásom szerint a TikTok platformra fordítanám, ugyanis abban látom a legnagyobb lehetőséget, hogy a legkevesebb idő alatt, a legtöbb embert elérje a helynek a híre. Nyilván ez mellett, megpróbálnám más helyeken is reklámozni.

            A hely hangulatát megpróbálnám fokozni úgy, hogy egy kicsi hagyományos török díszítést is vinnék bele, hogy az ember teljesen át tudja élni a vízipipázás élményét. Lenne lehetőség alkoholos kávét fogyasztani. 

            Megpróbálnék időnként tematikus estéket szervezni, ezzel is több embert bevonzani, valamint szerveznék társasjáték esteket, amikor az emberek kedvükre társasozhatnának a barátaikkal vagy párjukkal.

            A személyzetet úgy választanám ki, hogy tudjanak segíteni a vendégeknek a választásban, hogy milyen ízvilágot válasszanak, valamint az se hátrány, ha tudják hogy kell összerakni és kitisztítani egy vízipipát.

--------