Leslie07 Creative Commons License 2024.04.25 -2 0 26415

James White is hivatkozik később erre az esetre a "Szó a kicsiny nyájhoz" c. írásában, megemlítve a Jupiter és a Szaturnusz nevét.

 

Két oldallal később Loughborough leírja az esetet, amelyben Ellen White elmondta, mit látott, és a bolygók azonosítását Bates kapitány végezte el. Ugyanez az eset szerepel részletesebben leírva Ellen White korai írásai között, a hivatalos honlapon[3].

"Mrs. White, amíg látomásban volt, elkezdett beszélni a csillagokról, szemléletes leírást adva a színes, fényes ragyogású övekről, amelyek keresztül haladtak a bolygó felszíne felett, és hozzátette: 'Látok négy holdat.'

'Oh', mondta az idősebb Bates, 'látja a Jupitert!' Tett néhány mozdulatot, mintha átutazott volna az űrön, majd elkezdett leírást adni övekről és gyűrűkről, ezek folyamatosan változó szépségéről, és azt mondta: 'Látok hét holdat.'

Az idősebb Bates felkiáltott: 'A Szaturnuszt írja le!'

A következő az Uránusz volt, hat holddal..."

Mi történt tehát ezen az összejövetelen? White-nak látomása volt, amelyben bolygókat látott, és elmondta, mit lát. A jelen lévő Bates kapitány a leírás alapján azonosította a bolygókat, a Jupitert, a Szaturnuszt és az Uránuszt. Ezt az azonosítást Ellen White hallgatólagosan jóváhagyta, illetve férje is említi későbbi munkájában. Ellen White azt is elmondta, hogy az egyik bolygónak (a levél alapján nem egyértelmű, hogy a Jupiternek vagy a Szaturnusznak) lakói is vannak, humanoidok, azaz az emberhez hasonlóak, csak méltóságteljesebbek, mint az emberek, mivel abba a világba nem tört be a bűn.

A bolygók a következők voltak:

-         a Jupiter négy holddal,

-         a Szaturnusz hét holddal,

-         az Uránusz  hat holddal.

 

Mint azt korábban láttuk, ha a próféta az Úrtól kap látomást és az ő nevében szól, amit lát, annak meg kell egyeznie a valósággal. Mi a helyzet tehát ezekkel a bolygókkal?

Mindhárom bolygó az ún. gázóriások közé tartozik.

 

"A Jupiter felső légköre atomszám szerint 93% hidrogénből és 7% héliumból áll, molekulaszám szerint 86% hidrogénből és 13% héliumból. Mivel a héliumatom négyszer nagyobb tömegű, mint a hidrogénatom, az összetétel változik, ha a tömegarányt nézzük. Ez alapján a légkör 75%-a hidrogén, 24%-a hélium, 1%-a más elem. A bolygó belseje sűrűbb anyagot tartalmaz, nagyjából 71% hidrogént, 24% héliumot és 5%-a más elemeket. A légkör nyomokban tartalmaz metánt, vizet, ammóniát és szilícium alapú összetevőket. Található még szén, etán, hidrogén-szulfid, neon, oxigén és kén. A légkör külső rétege tartalmaz fagyott ammóniakristályt is. Infravörös és ultraibolya mérésekkel benzolt és más szénhidrogént is kimutattak.

Színképelemzés alapján a Szaturnuszról úgy tudjuk, hogy összetétele hasonló a Jupiteréhez. A másik két gázóriásnak, az Uránusznak és a Neptunusznak viszonylag kevesebb hidrogénje és héliuma van. Helyszíni mérések hiánya miatt a nehezebb elemek pontos gyakorisága a Jupiteren túli bolygóknál nem ismert."[4]

 

Egyik bolygónak sincs szilárd felszíne, így emberhez hasonló lakói – egyéb okokon túl -  már csak ezért sem lehetnek.

 

A holdak száma a tudomány mai állása szerint:

-         Jupiter: 67 hold,

-         Szaturnusz: 61 hold,

-         Uránusz: 27 hold.

Megegyezett tehát White leírása a valósággal? Egyértelműen nem.

 

Forrás:http://www.szaboferenc.hu/tanulm/egwhite.htm#_Toc457215399

Előzmény: Leslie07 (26414)