Leslie07 Creative Commons License 2024.04.25 -2 0 26405

a bűnös emberen, csak a bűntelen Krisztus tudott segíteni

 

Reisinger is ezt mondja..."

 

Ezt nem tartom valószínűnek.

 

Ő is ahhoz az iskolához tartozik,amelyhez Vankó Zsuzsanna, aki a bűnös Jézust

hirdeti. Ezt nem én állítom,hanem itt olvastam róla:

 

"

Rájöttem, hogy Vankó Zsuzsa Krisztológia tanítása ellentétes a Hetednapi Adventista Egyház Krisztológiájával!

A Keresztény Advent közösség lelki vezetője Vankó Zsuzsa , bár nem ő a hivatalos egyházelnök, egy téves teológiát képvisel.

Veszélyes dolog ez, ugyanis ha hamis képet alkotok Krisztusról, hamis képet fogok lemásolni, és ez szó szerint az életembe kerülhet! Ugyanis az Üdvösségem Áll vagy Bukik azon, hogy mit hiszek Krisztusról. Mit hiszek az Ő természetéről.

Az elmúlt évtizedekben emberek ezrek, ha az evangélizációkat is bele számítom, emberek tízezrei ismerték meg azt a Krisztológiát, ahol Jézus bűnös emberi természetet vett fel, és mi itt a Földön nem lehetünk Krisztusi természet részesei. Mivel soha sem hallottak mást, számukra ez a természetes. És idegen minden olyan elképzelés, ami mást tanít.

Ez a közösség is, ahol barátaim voltak, határozottan vissza utasította az én "téves elképzeléseimet". Ekkor jött a gondolat, hogy az internetet kihasználva világgá kürtölöm, hátha mások nem utasítják el azt ami egyszerű és tiszta.

A lényeg az, hogy Vankó Zsuzsa szerint Jézus Krisztus a bűnös emberi természetet vette fel, és az ember itt a Földön nem is szabadulhat meg a bűnös emberi természettől, csak Jézus Krisztus visszajövetelekor, amikor a testünk elváltozik a trombita szavára. Ez a felfogás népszerű, mert így nem gond, hogy állandóan vétkezünk, hiszen e teológia szerint nincs is más lehetőségünk.

Csak akkor szabadulhatnánk meg a bűnös természetünktől, ha újjá születnénk, és itt a Földön a Krisztusi természet részeseivé válnánk.

Vankó Zsuzsa szerint ez lehetetlen."

 

Forrás:https://sites.google.com/site/jezusafonoekoem/vanko-zsuzsa-contra-e-g-white

 

 

Előzmény: híg ember (26402)