dave_dömper Creative Commons License 2024.04.23 0 0 8225

Visszatérnék Asashoryu-ra, illetve az általad vele kapcsolatban közölt aggasztó hírre. Ez seemiképpen se tréfadolod. Nem tudom, hogy mennyire jellemző egy ilyen tipusu megbetegedés, mint egy fajta speciális sport-sérülési következmény a sumo-ban, de az egészen biztosra vehető, hogy egy ennyire aggresaszív, temperamentumos küzdőstílust-modort igénylő mozgáskulturájú sport, mint maga a sumo, szinte tálcán kínálja az esélyt bármiféle (első látásra, külsőleg nem, vagy kevéssé érzékelhető sérülés beszedéséhez.

Ha másra nem is gondolnék, elég csak azt az egészen kivételes energiával létrejövő , zuhanásból leesve történő talajfogást, ami egy, a dohyo magasában végrehajtott akció utáni zuhanás, és aföldön - landolás eredményeképpen jöhet létre, például egy külsőleg nem is észlelhető belső sérülés következményeként.

Azaz maga kockázat is igen magasfokú éppen ebben a sportágban. És - elnézve a közölt statisztikákat,

név-, és sokféle hozzákapcsolódó közölt adatsot, ebből én - eddig - annyit egész bizonyosan leszűrtem,

hogy ebben a sportégban, még a leg - legebb élvonalbeli versenyzpk között sem jellemző tömegesen a nagyon magas megélt életkor. És e mellé kell lehet tenni azt a speciálisan japán statisztikát, amely szerint - béleidőben - a japán átlagember (nő és férfi egyarént) által megélt kor magas, jóval magasabb,

mint például a magyaroké. Igaz, ez sok egyéb okra is visszavezethető.

Előzmény: specialist (8223)