Leslie07 Creative Commons License 2024.04.21 -1 0 26400

AZ EMBER LELKE ÉS A SZELLEME LÉTEZÉSÉT TAGADÓ H.N. ADVENTISTÁK NEM AKARJÁK,HOGY LELKÜK MEGTISZTULJON A SZELLEM ÁLTAL, HOGY UJJÁ SZÜLESSENEK

 

1.Péter 1:22 Lelketeket az igazság iránt való engedelmességben képmutatás nélkül való atyafiúi szeretetre tisztítván meg a Szellem által, egymást tiszta szívből, buzgón szeressétek; 23 Mint akik újonnan születtetek nem romlandó magból, de romolhatatlanból, Istennek Igéje által, amely él és megmarad örökké.

 

1.Péter 2: 5 Ti magatok is, mint élő kövek épüljetek fel szellemi házzá, szent papsággá, hogy szellemi áldozatokkal áldozzatok, amelyek kedvesek Istennek a Jézus Krisztus által. 6 Azért van meg az Írásban: Ímé, szegletkövet teszek Sionban, amely kiválasztott, becses; és aki hisz abban, meg nem szégyenül. 7 Nektek akik hisztek, drága kincs; az engedetleneknek pedig: A kő, amelyet az építők megvetettek, szegletkővé lett; 8 És: Megütközés köve és botránkozás sziklája lett; akik mivel engedetlenek, megütköznek az Igében, amire rendeltettek is. 

 

A Kísértő szolgájának E.G.White-nek hidegrázása volt,ha valaki az élő egyház létezésére hívta fel a figyelmét.Ő a maga és társai által megszervezett egyházat ismerte el,azokat,akik az élő egyházban

hittek megvetette.

 

Az E.G. White tanításához ragaszkodó H.N. Adventista prédikátorok sem hisznek a Szentszellemtől való újjászületés szükségességében, és nem akarnak a szentek Eklézsiájához, az élő Eklézsiához tartozni.

 

Cseri Kálmán református lelkész így jellemzi egyik prédikátorukat:

 

"

Ez a briliáns előadással szolgálni tudó Reisinger J. veszélyes tévtanítást hirdet, s elveszi ítéletét, amiért Krisztust hozzánk hasonló bűnös természetet hordozó embernek tartja és nevezi. Állítja, hogy amikor Krisztus testet-öltött, a bűnös emberi természetet is felvette magára. Nem látja ez a hamis tanító, hogy a bűnös emberen, csak a bűntelen Krisztus tudott segíteni. Ő bűnt nem ismert, noha bűneink büntetése rajta volt, Isten ráterhelte adósságainkért a megfizetést, s azt tőle elfogadta, Halálával kiegyenlítette Krisztus a tartozásunkat. Ő, az Ige szerint „Hozzánk hasonlóan megkísértetett mindenekben, kivéve a bűnt „és" Ilyen főpap illet minket, SZENT, ÁRTATLAN, SZEPLŐTELEN. Megváltattunk „drága véren, mint hibátlan és szeplőtlen Bárányén". A szűztől született „SZENTNEK HIVATIK, ISTEN FIÁNAK", ezen Igéink is­meretében durva tévedésnek hat és igei tájékozatlanságnak a hamis tanító tanítása (2Kor. 5,21 Zsid. 4,15. 7,26. 1Pt.1,19. Lk. 1,35).

Reisinger J. hamis húrokat penget akkor is, amikor olyat állít, hogy az emberben szunnyadnak felébreszthető pozitív vonások, melyeket fel lehet ébreszteni, ha hisszük, hogy ez megtörténhet. A pozitív vágyakba vetett hit felébresztése által történik az újjászületés. Ezt teljes mértékben nélkülözi a Biblia tanítását az újjászületésről. Isten Igéje bennünk nem találhat semmi jót. „Mindnyájan elhajlottak, egyetemben haszontalanokká lettek; nincs aki jót cselekedjék, nincsen csak egy is." (Rm. 3.12.)."

 

https://honlap.parokia.hu/lap/budapest-pestujhely-ujpalotai-reformatus-egyhaz/cikk/mutat/hitvedelem-szektak-1/