cobranco Creative Commons License 2024.04.20 -1 1 11049

A központi Dolomitok, az Alpok egyik legismertebb része. Évente több százezer turistát vonz a természeti attrakció. A látvány a szokásos, leírhatatlan. Sesto, Tofana, Cadini, Cristallo, Marmarole, mind egytől-egyig jól hangzó nevek, nem is beszélve a völgyekben megbúvó alpesi tavakról, tengerszemekről. A történelem viharaitól megtépázott terület, ma a nyugalom szigete, a kikapcsolódni vágyok mekkája. Alpesi barangolásunk utolsó epizódját szeretném megtekintésre ajánlani, fogadjátok szeretettel.

 

Tartalom: „Egy isten háta mögötti mezőn éri kalandorainkat a hajnali ébredés. Ekkor még nem sejtik, hogy a záró akkordnak szánt program, a meglepetések napja lesz. Tornasorban jelentkeznek a látnivalók, túrázóink azt se tudják merre kattintgassanak a fényképezőgépeikkel. Miközben a sportfeladat napi rutinként van jelen, a hangulat egyre jobban a tetőfokára hág…de, a Dolomitok kiszámíthatatlan. Ha csak annyit mondok, lesz egy nagy durranás /szó szerint/ valamint a végén az időjárás felelős is bejelentkezik fogadatlan prókátorként program szervezőnek, talán nem is kell tovább részleteznem…”

 

TransDolomitok 7.rész: "Sziklaóriások játszótere" 2021. /Italia/ 1440p

 

Útvonal: Toblach /Dobiacco/-Toblachersee-Drei Zinnenblikk-Lago di Misurina-Passo di San Angelo-Val di Ansei-Marmarole-Lago Di Auronzo-Cima Cogna

 

Az immár teljes túrabeszámoló: http://cobranco.hu/turabeszamoloalp_21.html

Fotoalbum: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.4704251722989515&type=3