Leslie07 Creative Commons License 2024.04.20 -2 0 196084


Talán nem jó foglalta össze a zsidók és keresztények közötti különbséget?"

 

Nem.Nem vette figyelembe a próféciát,amit Izrael Istene engedetlen népével kapcsolatban már Mózes által kihirdetett,amely prófécia a zsidók maradékának az utolsó napokban, a vég idejére történő egyetemes megtérésének a  kihirdetéséről szól.

 

. Mózes 30:1És ha majd elkövetkeznek reád mind ezek: az áldás és az átok, amelyet elődbe adtam néked; és szívedre veszed azt ama nemzetek között, akik közé oda taszított téged az Úr, a te Istened;2És megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára mind aszerint, amint én parancsolom néked e napon, te és a te fiaid teljes szívedből és teljes lelkedből:3Akkor visszahozza az Úr, a te Istened a te foglyaidat, és könyörül rajtad, és visszahozván, összegyűjt majd téged minden nép közül, akik közé oda szórt téged az Úr, a te Istened.4Ha az ég szélére volnál is taszítva, onnét is összegyűjt téged az Úr, a te Istened, és onnét is felvesz téged;5És elhoz téged az Úr, a te Istened a földre, amelyet bírtak a te atyáid, és bírni fogod azt; és jól tesz veled, és inkább megsokasít téged, mint a te atyáidat.6És körülmetéli az Úr, a te Istened a te szívedet, és a te magodnak szívét, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből, hogy élj.7Mind ez átkokat pedig rábocsátja az Úr, a te Istened a te ellenségeidre és gyűlölőidre, akik üldöztek téged.8Te azért térj meg, és hallgass az Úr szavára, és teljesítsd minden parancsolatát, amelyeket én e mai napon parancsolok néked.

 

3. Mózes 26:  44 De mindamellett is, ha az ő ellenségeik földjén lesznek is, akkor sem vetem meg őket, és nem utálom meg őket annyira, hogy mindenestől elveszítsem őket, felbontván velük való szövetségemet, mert én, az Úr, az ő Istenük vagyok. 45 Sőt megemlékezem érettük az elődökkel kötött szövetségről, akiket kihoztam Egyiptom földjéről, a pogány népek láttára, hogy Istenük legyek nékik. Én vagyok az Úr.

 

Nem beszélve arról, hogy amikor az Úr Khrisztosz az Úr Jézus testében jelent meg,a zsidók ezrei fogadták be őt és lettek tanítványaivá.

Előzmény: Ayrton64,5 (196081)