toto92 Creative Commons License 2024.04.19 -4 3 347879

Van 38 (!) viszonylat. Ütemesség még nyomokban is csak elvétve van. A legsűrűbb 12-esnek van irányonként napi 25 indulása, a többi mind ritkább, csúcsidőben is előfordulnak óra feleti követési időközök. Szerintem egy ilyen hálózat arra a legalkamasabb, hogy csak az utazzon vele, aki nagyon rá van szorulva, az is csak a leggyakrabban használt irányban. Egy potenciális új utasnak (vagy törzsutasnak a szokásostól eltérő célhoz) a legjobb eljutási lehetősg kikeresése szerintem komoly feladat.

 

Ez 2024-ben még releváns érv? Beütöm a gugliba* hogy honnan, hová akarok menni, mikor, és kidobja az eredményt. Nem kell tudnom hozzá hogy a 295-ös busszal kell elmennem a Szövetkezeti italboltig mert ott tudok átszállni az 518-as buszra ami megy a Pitypangfűző utcához. Az más tészta hogy amúgy a járatsűrűség, a viszonylatok útvonala megfelelő-e, de ma már nem úgy kell utazást tervezni hogy nézem a hálózattérképet meg a menetrendet és próbálom kisilabizálni hogy mivel meddig kell utaznom és hol mire kell átszállnom.

 

*: Igen, tudom, Özvegy Halálné Aranka néni még butatelefont se tud használni nem hogy guglit, de szerintem a topiktárs se rá gondolt mint potenciális célközönség.

Előzmény: gabor144 (347878)