Tuggyukki Creative Commons License 2024.04.18 0 0 8083

Szia. Nem is tudom mit mondjak.. ez rémes! Nagyon sajnálom hogy így vagy továbbra is. Reménykedtem benne, hogy valami jóról fogsz beszámolni! Lesújtó hogy csak rosszakat olvasunk... Támogatnám amúgy, hogy keressünk valami másik platformot, de nekem a reddit mint olyan az teljesen ismeretlen terep (ami amúgy fura mert lényegében gép előtt élem az életem). A jó és rossz időszakok váltakozása nekem 2-3 éven keresztül ment. Konkrétan havi rendszerességgel jött újra és újra vissza a repedés ilyen olyan léptékben, na ebből lett mostanra a múlt ősz óta tartó napi fájdalom.

Szóval most ott tartok, hogyha esetleg el is múlik, akkor sincs szinte semmi esély arra, hogy ez tartós marad. Jobb esetben visszajön az az állapot, ami korábban volt és amiben Te is vagy.

Amúgy akkor most pár mondat az én botoxos tapasztalatomról (hátha valakinek segítség vagy infó lehet a későbbiekben): most vagyok 4,5 hetes "botoxos".

Az első 1-1,5 hétben nem éreztem szinte semmit, csak fájtam, sőt a szuri és vizsgálat miatt eleinte még jobban is mint előtte. Aztán olyan 10. nap körül "beütött" a hatás. Nem igazán tudom leírni, de nem kellemes, leginkább abban jelentkezett hogy székelés után közvetlenül még úgy éreztem mintha lenne/jönne valami, illetve hogy folyamatosan attól rettegtem hogy inger esetén azonnal becsusszan a valami (akár légnemű akár másmilyen dolog). Kb egy hétig szinte be is csusszant, mondjuk egy köhögésnél illetve a legkisebb ingernél rohantam ezerrel a wc-re, tiszta pánikban hogy odaérjek. Ebben az első időszakban kétszer is kijött pár kisebb kis lila pukli a külső oldalon (nyilván aranyér), lehet hogy belül is ezt nem tudom. De ezek is feszültek és fájtak még a seb mellé. Ezerrel toltam a detralexet, cca 4-5 nap alatt így lelohadtak. Aztán a kellemetlenségek nagyja elmúlt. 3.-4. hét között volt pár jobb napom. Nem voltam fájdalommentes, de max csak 1-2 órán át fájtam, utána "csak" égett, irritált, de azt nagyon. Aztán megint repedt, na itt eléggé összeomlottam... azóta hullámzik megint, a nagyon rossz és kevésbé rossz napok váltogatják egymást. Összességében a botox: plusz aranyerek, minimális inkontinencia-érzés, és nulla javulás. 

Nem értem a szuper százalékokat az ilyen-olyan orvosi tanulmányokban... vagy csak extrán pechesek vagyunk, de egyelőre nem sok értelmét látom annak hogy megkaptam. 

Más: egyre inkább azon gondolkodom, hogy így 3 orvos, rengeteg vizsgálat és sok-sok év után elmegyek a Csatár Éva doktornőhöz és ha azt mondja műteni, kell akkor befekszem a kés alá. Nyilván LIS-t nem szeretnék, de ez így nem élet.

Egyebek: a dietetikus velem nem volt ilyen szigorú, és több mindent eszem mint Te, lényegében szinte normálisan, csak a tejtermékek teljes elhagyásával, illetve székletlágyítókkal kiegészítve. Nyilván kerülöm a szilárdabb, fogósabb ételeket és próbálok rengeteg zöldséget enni, az állaggal sokszor nincs is baj, sőt... nálam extra hasmenéses rohamok vannak néha, ami szintén nem használ a helyzetnek... és ami miatt majd újabb komplexebb vizsgálatokra kell elmennem. 

A cryptitisre mit mondtak Neked az orvosok? És a szakirodalom mit mond rá? És ez ultrahanggal derült ki nálad? Illetve a repedésed már nem okoz problémákat? Nincs égő, csípő és hasonló érzésed? 

Javaslat: autogén tréning. Nekem anno tök jót tett, egy viszonylag hosszabb mentes időszakom is volt mikor ezt szakemberrel csináltam. (Ne firtassuk miért, sajnos ez a folyamat félbeszakadt, és azóta rá sem tudtam venni magamat.) 

Illetve én most rászántam magam és bejelentkeztem egy szakemberhez terápiára... úgy érzem szükséges már ebben az állapotban. Kb rajtatok sorstársakon kívül senki sem érti, érzi át hogy min megyünk keresztül...

Előzmény: Offleashmind (8081)