simico Creative Commons License 2024.04.17 0 0 5198

Kezd az őrületbe kergetni ez a qrva kapu. Kétszárnyú kapu, Proteco Leader motorokkal, Twister 1.26 vezérlővel, kb 2010 környékén telepítve. Pár hete kezdte el csinálni, hogy teljesen rendszertelenül vagy nem nyit ki, vagy nyitás után nem zár be; az is változó hogy egyáltalán meg sem moccanak a szárnyak vagy valameddig mozognak és egyszercsak leállnak. Ilyenkor a kulcsokkal kioldom a kuplungokat és kézzel kinyitom / bezárom a szárnyakat, kulccsokkal kuplung visszazár. Pár órával később már rendben működik napokig, több tucatszor nyit és zár... aztán egyszercsak megint nem működik, kézi csiki-csuki után megint több tucatnyi alkalomal működik...

Kondenzátorok alig két éve lettek cserélve, de hétfőn vettem újakat és beszereltem. Tegnap vagy hatszor rendben nyitott és zárt, ma reggel is rendben nyitott és zárt. Aztán ma délben már megint nem volt hajlandó nyitni, csak a villogó ment és meg sem moccantak a szárnyak. Kézzel megint kinyitottam, beálltam autóval, becsuktam a szárnyakat. Egy órával később kimegyek és most megint rendben nyit és zár.

Mi a túró okozhatja ezt a jelenséget vadonatúj kondenzátorokkal is? Valami a panelon szart be? Esetleg nem is elektromos dolog, hanem valami mechanikai probléma amit a kézi csiki-csuki ideiglenesen helyrerak?