Expig Creative Commons License 2024.04.16 0 0 75867

Sziasztok,

Egy 2000nm-es domboldali kertet kell karbantartanom. Elöfordulhat, hogy térdig érö réti füvet, gyomot kell vágnom. Erre keresek egy jó kaszát, de nem tudok dönteni. Ezeket a gépeket nézegettem:

- Oleo-mac BC 550 master (~280e Ft)

- Husqvarna 545 RX (~330e Ft)

- Stihl FS 461 C-EM vagy esetleg FS 491 C-EM (~380-400e Ft..)

 

A stihl árát már nem szívesen fizetném ki. Ha már 3 lóerö feletti gép kell, akkor az oleo-mac sokkal jobb vásárlásnak tünik.

Megnéztem az összes videót youtubeon, és nekem úgy tünik, hogy az 545rx-t eléggé megfogja a nagy gaz. A BC 550 meg nem kérdez vissza.

 

Mi a véleményetek? Ezekre a kérdésekre keresem a válaszokat:

  • Mekkora a minöségbeli különbség az Oleo-mac és a Husqvarna 545RX között?
  • Azt vettem észre, hogy egyre kevesebben forgalmazzák az oleot. Mivel nem 1-2 évre vennnék gépet, fontos, hogy legyen alkatrészellátottság, még akkor is ha kifut a model. Ez lehet probléma az Oleo-nál?
  • Vajon mennyire számít a súly egy 10-15% leejtésü teleknél? Az oleo ~1-1.5 kilóval nehezebb mint a másik kettö.
  • Stihl m-tronic => Hallottam, hogy régen nagyon sok stihl visszavittek a szervízbe az m-tronic miatt. Ha tönkremegy, akkor gondlom kemény pénzekért lehet csak megcsinálni. Vajon jobban járok, ha tényleg hagyományos karburátoros kaszát veszek?
  • Hám => Úgy tudom, hogy a husqvarna balanct X hámját dícsérik a legtöbben. Mi a véleményetek az oleo és stihl tartozék hámjárairól?

Én az Husqvarna felé tendálok. Ennyit még kifizetnék, de nem vagyok biztos benne, hogy "elég a 2.8 lóerö". Édesapám Husqvarna 129R kaszájával meg egy praktikeres mc-culloch kaszával van tapasztalatom, de azok biztosan kevesek ide. Nem szeretnék egy teljes napot vágással tölteni csak azért, mert folyamatosan pihentetni kell a kaszát...

 

Köszönettel!