blaserk95 Creative Commons License 2024.04.15 0 1 28725

Én elengedném azt a 32-es objektív méretet. Inkább egy 8 vagy 10x42-est keresnék. Hogy mit ajánlanék helyette? Fujinon, Nikon, Kowa (ezt különösen), Vixen, Pentax, Olympus a japánok közül. Docter, Steiner, ha már német. Van még a Vortex és a Vanguard amerikai-kínai vegyesvágott. Ebből a Vanguard Endeavor IV elég jó kritikákat kap, a Vortextől a Crossfire és a Diamondback is. Üsd be ezeket a keresőbe és válassz közülük, ami neked szimpatikus. 

 

Ebből az említett Terrából a 8x42-be néztem bele, igaz a saját 7x42 Habichtom után. Hát nincsenek egy súlycsoportban. Igaz árban sem, de annyival nem olcsóbb a Zeiss amennyivel én gyengébbnek láttam. No persze ez is csak egy vélemény. Lehet más fordítva látná.

 

Nem tudom hol laksz, de kies székesfővárosunkban több nagy távcsőcentrum van, ahol ezekből szinte mindet kézbe veheted, kipróbálhatod. Ráadásul nálam nagyságrenddel nagyobb szakértelemmel segítenek a választásban. Ha már ennyi pénzt akarsz elkölteni ez bele kell, hogy férjen. Így legalább nem szidhatsz senkit, hogy rádmelegített valami xart. :))

 

Visszatérve a Zeissre, benne van az első háromban a világ távcsőgyártói között. Kinek-kinek egyéni izlése, hogy a dobogó melyik fokán áll. De nem tömegcikkeket gyárt, pláne nem tömegáron. Na ezért kellett neki a Terra széria. Hogy olyanja is legyen amivel az USA-ban is tért nyerhet. Ha jól tudom ott is rakják össze őket ( pszt vagy Kínában).

Előzmény: Bóra (28723)