netszkvid Creative Commons License 2024.04.11 0 0 151468

Nagyon jo kerdesek ezek is.

A UK torvenyei persze hogy tolkeletesek, hisz nincs is alaptorveny leirva, igy gumiszalagkent alakithato :-)

De minden esetre orult fontos, hogy a biroi testuletekben minel kiegyensulyozottabb es objektivebb birok ulsenek- minden torveny, a leirt is, interpretacio kerdese. (Vagyis meg ha alapvetoen "igazsagosnak" erzodik, azon belul is lehetnek anomaliak.

 

Az en peldam a UK torvenykezesben a "joint enterprise" buntetesek. Egeszen addig nem foglalkoztam vele, mig egy ismerosunk (az egyik konyhank kesziteseben segedkezett) ezen torveny alapjan nem kerult gyilkossagert 17 evre bortonbe... Amilyen hulye volt, egy motoros "klubhoz" csatlakozott, amelynek a masodik kis utjan a banda agyonvert valakit- nem o, o csak elkepedve nezte- de ot dobtak fel, es tagadhatatlanul a banda tagja volt.

 

Es ez a masik oka, amiert elkepedve allok a magyar nagyerdemu kozonye elott, hogy a magyar igazsagszolgaltatast es birosagokat politikailag fuggove tettek. abban az orszagban ahol meg 50 eve sem volt, hogy koncepcios perek folytak, ez meglepoen semmi reakciot nem valtott ki. Illetve max annyit, hogy "Brusszel mit szol bele, felhaborito..."

Előzmény: Némedi László __ (151464)