umnyo Creative Commons License 2024.04.10 0 0 67666

Hát ezen már kicsit túl vagyunk lépve, megkésett a cég valamennyire.


Egyrészt a mai invertereknek van jellemzően gyárilag vezérelhető kimenete pl napelem termelés függvényében. Persze ez annyira nem tökéletes dolog, mert nem teljesítményvezérelt és teljesítményillesztett a cucc, max ha adott teljesítményen termel a hmke, akkor indíthatsz ha akarsz fogyasztókat (iylen van nálam is, ugyan az inverterem nem tudta, de csináltam hozzá egyet már sok éve). Ez alapból bennük van már.

 

És vannak a következő fokozatok is. Külső kártyákkal és mérőeszközökkel sokminden egyéb megoldható. Pl méred az áramfogyasztást, az óránál, és annak függvényében pl triakkal vezérelsz egy bojlert  (vagy más fogyasztót) fűtőszálat, hogy épp mennyi a felvett kontra napelem termelés, hogy 0-án legyél. Többet nem ad az eszközre, hogy plusz fogyasztásod legyen a hálózatról.

 

És itt vannak a spájzban a mindenféle hibrid jellegű inverterek, amik már kb. mindent is tudnak, úgy paraméterezed fel ahogy akarod olyan prioritással, "energia útvonalakkal" ahogy szeretnéd.

 

Nagyban meg hazánkban pl. ott van a Protekta cégnek a mindenféle paraméterezhető visszatápláló és visszwatt kombinációs rendszerei, 5-6 éve kész termék a piacon. de vannak nem hazai fejlesztésű eszközök is.

Előzmény: padisah (67663)