benojeno Creative Commons License 2024.04.09 0 0 151442

seci, ne haragudj, hogy megkérdezem, nem piszkálódni akarok, csak nem megy ki a fejemből, amit írtál. Szerintem az nem baj, ha egy civilizált országban a terroristák ellen is lefolytatnak egy büntetőeljárást, ahelyett, hogy felnégyelnék, kinyomnák a szemüket és megkínoznák őket, mielőtt megölik. Tudom, hogy érezhetjük úgy (én is), hogy márpedig ezt érdemelnék, mert az áldozataikkal ők is kíméletlenek voltak. Viszont ettől civilizált egy jogállam, mármint hogy igen, az alapvető emberi jogokat figyelembe veszi, és ebbe pl. nem fér bele a kínzás vagy a szemet-szemért elve.

Én nem nagyon emlékszem olyan esetre, hogy a rendőrnek/katonának magyarázkodnia kellett volna, ha egy terroristát likvidált, ezért írok tulajdonképpen, mert ezzel a kijelentéseddel azt sugallod, mintha ez lenne az általános, miközben ez szerintem nem így van. Ám ha van konkrét példád, azt jó lenne hallanom, hogy elgondolkozzak rajta.

 

Más, de ide tartozik, mert a propaganda nagyon tudatosan és rosszindulatúan mosta/mossa össze a terroristákat a menedékkérőkkel. Emlékszem, ahogy évekkel ezelőtt szofisztikáltan beleverték az emberek agyába, hogy a menekültek beáramlása okozza a terrorizmust Európában, és nem arra világítottak rá, hogy a terrorizmus, az elnyomó rendszerek, a háborúk késztetik az emberek tömegeit menekülésre, illetve hogy emögött hogyan van jelen az elhibázott és kvázi gyilkos politika, és a tökéletlenné vált, béna kacsa nemzetközi világrend, amelyik nem képes az újabb és újabb népirtásokat és kegyetlenségeket megelőzni és/vagy leállítani... 

 

Előzmény: seci (151340)