lunanoctis Creative Commons License 2024.04.07 0 1 168653

Ahhoz képest, egy hónapja mekkora őrületnek tűnt a férfi Bundesligában a kiesés elleni küzdelem, az Eisenach a Bergischer HC elleni győzelmével vesztett pontok tekintetében is három pont előnybe került a mai ellenfélhez képest, és egy négypontos mérkőzést nyert meg az imént Wuppertalban 30-27-re.

 

A DYN stábja elemezgette még a türingiaiak némileg sokkszerű lipcsei győzelme kapcsán az esélyeket a bennmaradásért. Talán Kretzschmar, talán valaki más említette, hogy az Eisenach és a BHC helyzete között az a gyökeres különbség, hogy az előbbi csapat eleve a kiesés elkerülését vette célba és a szezon eddigi részét a pincében (vagy az utóbbi hetekben annak közelében) töltötte. A BHC viszont a középmezőnyt lőtte be szezon elején, a most már tizenegy zsinórban elvesztett bajnoki mérkőzés viszont szabadesés és egy ilyen helyzetben a csapat gyanúsan nem lesz abban az idegállapotban, hogy megnyerjen egy szoros kiesési rangadót.

 

És így is lett. Fordítani tudott a papíron jobb csapat, győzni végül nem. Az Eisenach játszott nyugodtabban és tisztább fejjel az utolsó percekben, ráadásul Mateusz Kornecki fogott pár létfontosságú labdát a végén, így pedig kiváló esélyek mutatkoznak arra, hogy Misha Kaufmann edző határozottan unortodox kézilabdáját jövőre is az első osztályban lehessen élvezni, vegyük a beállómentes játékot vagy a 27-féle különböző nyitott védekezési formációt. A finoman szólva is fanatikus eisenachi szurkolók jelentik a habot a tortán.

 

Balingenben aligha örülnek ennek az eredménynek, elég szürreálisnak tűnik nekik a maiak után elérni a 16. helyet.