Kalkaster4 Creative Commons License 2024.04.03 0 5 37503

Nagyon nehéz helyzetben vagy és érthetően igen sötétnek és kétségbeejtőnek látod a helyzeted.

De, semmiképpen ne igyál, mert az alkohol okoz pár óra megnyugvást ugyan, de utána bizonyítottan (saját bőrömön is tapasztaltam) hihetetlen depressziós gondolatokat tud előidézni az arra érzékeny emberben. Amire újabb ivás jöhet, majd még rettenetesebb lelki állapotban a kijózanodás. És egyre elviselhetetlenebb helyzetbe kerül az ember érzelmileg, tudatilag. Ami visszavezethet az alkoholizmusba.

 

Ezért bármi is történjen, bírd ki és ne igyál! Ahogy Julio és Angbet is utalt rá, helyezd magad a középpontba. Folytasd a sportot és amit még szeretsz csinálni, és csak magadra koncentrálj.

 

Ne akarj most nevelő szándékkal közelíteni a gyerekeidhez, mert előre borítékolhatod a reakciójukat, ami Teged még mélyebb érzelmi állapotba taszít. És rajtuk most nem tudsz segíteni, sőt lehet, hogy dacból még annyit sem fognak tenni pl. tanulás terén, mint amit egyébként a józan eszük hatására megtennének, csakhogy szembe menjennek veled. Kerüld a családtagjaiddal a konfrontációt, mert jóra tőlük egyelőre nem igen számíthatsz. Ha ők közelítenek, azt persze fogadd el, de légy résen.

 

Csináld azt, amihez kedved van és tarts ki, akkor előbb-utóbb javul a helyzet, és az önbecsülésed is nőni fog, amit a környezeted is megérez majd. Azzal, hogy dolgozol és pézt viszel haza, szerintem egyelőre eleget teszel a családon belüli kötelezettségeidnek.

Előzmény: saifullah (37491)