vau1111 Creative Commons License 2024.03.31 0 0 8530

Állami, laparoszkópos, Progrip, kétoldali. Márc. 22. Következő nap reggel engedtek el. Kórház (Rókus) kellemes, nővérek, orvosok maximális kedvesség, figyelmesség, szaktudás, csak pozitívat tudok mondani.

Fájdalomcsillapítás igazából nem kellett, a műtét estéjén adtak valami tablettát, de sok hatását nem éreztem, ill. következő nap este bevettem egy Advil-t, de mint rájöttem, a puffadás ha csökkent, a fájdalom is. Hanyattfekve végig relaxáltan lehetett pihenni.

3. vagy 4. nap már kinti séta 600 méter, innentől 2 nap múlva már séta hossza mindegy, terep is mindegy. Autóvezetés 5. nap.

Az egyedüli, de kifejezetten zavaró mellékhatás a laparoszkópiára jellemző alhasi puffadás, ami még mindig megvan. A belek, emésztés rendben, de a belefújt CO2 nagyon lassan távozik, ahogy mérem, mostanában napi 1 centit csökken a haskörfogat, elfelejtettem mérni az elejétől. Ha ez nem lenne, kb. annyi lenne a fájdalom/kellemetlenség, mint műtét előtt volt.

 

Első vizsgálat jan.8, műtéti kivizsgálás febr. 5 (ekkor időpontfoglalás márc. 22-re). Ha valaki állami bármilyen műtétre jelentkezik, érdemes azonnal időpontot foglalni, és akkor a kivizsgálás és a műtét között nem lesz ekkora kihagyás.