perovics0 Creative Commons License 2024.03.30 0 0 37460

Szia Burgi!

Gratulálok a hosszú józanságodhoz!
Gyógyszerek:
1. Elenium - ez egy hosszú hatású benzo. Ez a legjobb az elvonáshoz, és önmagában elég lenne, csak erre is rá lehet szokni és ezért próbálom mimimalizálni.
2. Tegretol - görcsoldó, véd a görcsrohamoktól
3. Tiapridal - antipszichotikum, nyugtató hatása van
Ez az utóbbi kettő azért előnyös, mert a benzoktól eltérő a hatásmechanizmusok, és nincs veszélye a rászokásnak. Klinikai vizsgálatok alapján ezzel a kettővel hasonló szubjektív hatást lehet elérni, mint az Eleniummal. Vagyis ha betegeket megkérdezik időnként, hogy érzik magukat az alvonás alatt, akkor hasonló válaszokat adnak. Viszont a DT és görcsrohamok ellen ugyan véd, de nem száz százalékban, mint az Elenium.
4. Propranolol - ez egy béta blokkoló, vagyis vérnyomást és pulzust csökkentő szer, aminek jelentős nyugtató hatása is van. Hívják vizsgatablettának, az előadóművészek jelentős része is használja lámpaláz ellen. Ezt nem szedem rendszeresen, de ha rámtör az idegesség, akkor bekapok egy szemet. Gyorsan hat és pár óráig hatékony. Én ezt most használom először, korábban nem tudtam, hogy jó leszokásra, így csak most kértem a dokitól.
5. Trazodone - ez egy antidepresszáns, de már kis dózisban jól altat. Antidepresszáns terápiás dózisa 150-600, de már 25-50 is jól altat. Erre se lehet rászokni és a benzókkal és z altatókkal ellentétben nem rontja az alvás minőségét, sőt javítja a mélyalvást. Talán ezért élénk és életszerű álmokat okoz. Sokan rémálmok miatt nem tudják szedni, nekem szerencsére néha furcsa, de békés, nyugodt álmokat hoz. Nem a gyors elalvást segíti, hanem az alvás hosszú és pihentető fenntartását.
Üdv: Perovics 7

Előzmény: Burgi90 (37452)