Egyszerűen*Joe Creative Commons License 2024.03.25 0 10 37428

Egészen kifordultál magadból. Mondom ezt az általad olyannyira hiányolt tisztelet hangján.

Tudod, barátom, mi itt mind valamilyen szinten betegek vagyunk, hiszen amit a függőségünk következtében átéltünk, az mind nyomot hagyott az idegrendszerünkön. Akik az út elején járnak, nekik a legnehezebb, ők vannak a legsérülékenyebb és legkevésbé egyensúlyi állapotban. Nekik van a legkevésbé szükségük arra, hogy valaki pocskondiázza őket.

Mindenki a saját harcát vívja - hogy egy közismert megállapítást idézzek. Nem tudhatod, ki min ment, megy keresztül - épp ezekben a percekben, napokban is akár -, tehát a legjobb, ha megpróbálsz udvarias, kedves lenni mindenkivel. Nem csak itt, mindenhol. Te is kedvességet fogsz viszontkapni.

Azzal, hogy idejössz megint ócsárolni minket, valamiféle képzelt magasságból letekintve, ezzel csak azt bizonyítod, hogy az elmúlt egy év alatt nem sikerült fejlődnöd és még mindig nagy bajban vagy. "Azzal, ha bántasz másokat, nem leszel különb ember, azzal csak egy bűzlő hal leszel egy szatyorban" - mondja egy ismert magyar énekes. Kétségkívül igaza van.

Ha pedig úgy érzed, segítettél valamikor valakit is abban, hogy könnyebb legyen józannak maradnia, várd meg, hogy az érintett is ugyanígy lássa és elismerje a segítségedet. Ne beszélj róla nyilvánosan, ne alázd meg, hallgass.

Mindannyiunknak életfeladat, hogy fejlődjünk, túlnőjünk a korábbi önmagunkon. Inkább segítsük ebben egymást, amennyire tőlünk telik, ne akadályozzuk.

Üdv., Joe

 

Előzmény: jancsika0108 (37422)