Joef Creative Commons License 2024.03.25 0 0 7502

Sziasztok,

Mivel itt sok BIH expert lakik, szeretnék feltenni pár kérdést.

E hét péntektől húsvét hétfőig Dubrovnikban leszek a párommal. Szeretnénk valamelyik nap megnézni Mostar-t, ill. ha van az odavezető Dubrovnik- Mostar útvonalon még arra érdemes látnivaló, akkor azt is. Úgy látom 3 féle útvonalon tervez a navi, Ivanica v Kamenice felé vezető  átkelőnél. Előbbinél 2ó 20p 148km valami M17-esen, utóbbinál van az M20-ason 200km 3ó 20p, vagy M20-M6-M17 vonalon 2,5 ó 140km. Melyik a jóbb, miért? Ez autóút, autópálya? Útdíj van? (nagyon láma vagyok a témában, belátom) Akár az adott napot is rászánnánk. Tehát szombat, vasárnap v végső esetben a hétfő lenne az az 1 nap.


1. Fenti napok közül melyik az ajánlottabb? Figyelembe véve hogy húsvét lesz. Nem vásárolgatni akarunk. Forgalom BIH-en belül, határátlépés, látnivalók elérhetősége, hozzáférhetősége (esetleges tömeg) lennének a szempontok.

 

2. Közlekedés. Mennyire számítsak balkáni állapotokra (útminőség, közlekedők, stb.). Magyarisztánon edződve, Romániában többször is járva az elmúlt években, de tapasztalva lengyel, cseh, sok olasz (nem dél!) utat is, mint előzmény.
Olvasgatva írásaitokat, az jött le hogy régi a járműpark, de igazi tapasztalatok sokat segítenének.

 

3. Netre, telefonra van jobb megoldás, mint az esetemben Telekom 2GB net csomagja kb. 3500Ft-ért, ill telóra van 30 perc azt hiszem 2500Ft körül, ami hosszabbítható? A netet max. waze-ra akarom használni, tudom sokan az offline-t elegendőnek mondjátok (kint lehet amúgy sem divat a waze?, egyáltalán megy?) Telót meg csak akkor ha muszáj.

 

4. Biztosítás. 4 évnél fiatalabb autónál az autós asszisztencia felejtős? Alkuszon keresztül akarok kötni, balesetbiztosítást is, mire figyeljek? Gondolom vegyem külön a BIH-re szánt napot, és arra csak oda kössek, mert ha belerakom a teljes útra Boszniát is, az jelentős kül. lesz a nélküle kalkulált árhoz képest..

 

5. Kártya/kp. Tudom a Revolutot használni, ahol lehet kártyával fizetni? Nem akarok sokat költeni, de ha valahol belépőt, parkolást kell fizetni, az mehet Revo-val? Vagy csakis a kp, ahogy "nagy jelenkori vezető maffiózóink" mondják :(((

 

Bocs, hogy hosszú lett, cserébe, akár 1-2 szavas, fél mondatos javaslatokat is szívesen fogadnék, ill. bármilyen építő jellegű hozzászólást előre is köszönök.

üdv,
József