Ildi Tarlukács Creative Commons License 2024.03.21 0 0 13259

Elkezdődött a sí-világkupadöntő a jövő évi helyszínen az ausztriai Saalbach - Hinterglemmben. Idén megváltoztatták a világkupadöntő lebonyolítását nem múlt héten volt sz összes verseny, hanem múlt hétvégén rendezték a technikai számok versenyeit. Holnap lesz a két szuperg, szombaton női lesiklás, vasárnap a férfi. Végre nem rendeznek csapatversenyt a világkupadöntőn, aminek sok értelme nem volt.

Női szlaloban Shiffrin nyert ,akinek ez volt a 97.győzelme, a kis kristálygömböt már korábban megnyerte, többi szakágban nem áll rajthoz mögötte Holtmann és Swenn- Larson végzett. Női óriásműlesiklásban Brignone nyert Robinson és Sternesund előtt. A kszakági a világkupát Lara Gut- Behrami nyerte, ahogy az összetettet is 2015-16-os szezon után másodszor.Még van esélye megnyerni a lesikló világkupát, ahol 68és aszuper-g, ahol 69 ponttal vezet. Három kis kristálygömbje is lehet, ami pályafutása legjobb idénye lehet a viilágkupa sorozatban.

Férfi őriásműlesiklásban Marco Odermatt nem kiesett így nem nyerte meg az összes versenyt ebben szakágban, de  a kis kristálygömböt és  a nagyot is megnyerte korábban, őis nagy eséllyel megnyerheti a gyors számok szakági világkupáit is. A versenyt Meillard nyerte Verdu és Tumler előtt..

Szlalomban Haugan nyerte Feller és Strasser előtt.