RnD Creative Commons License 2024.03.13 -5 6 171759

"de Paulának nem találta a helyét Kirkely..."

 

Ebben az egyben szerintem védhető: De Paula már a harmadik teljesen hasonló profilú játékos volt (Oftedal és Nze-Minko mellett), fölöslegesen igazolta le az ETO, nem meglepő h Kirkely-nek ő nem kellett.

 

"Oftedal gyengébb, mint pár éve"

 

Gyengébb de ez sem meglepetés. És nem is Kirkely hibája. Oftedal már túl van a csúcson és az ETO-ban leginkább csak levezet (kivéve a fontosabb BL-meccseket bár ott sem mindig megy neki).

 

"szélsőjáték gyér, a magyaroknak nem jött be a Győr"

 

Korábban sem a szélsők jó játékából élt az ETO (a Fradival ellentétben ahol a jobbszél domináns poszt volt sokáig). Görbe száműzése szélre nagyjából tönkrevágta a balszélt. Jobbszélen Vica és Hovden jó lenne ha olyan edző lenne aki számít az ő jó játékukra.

 

"edző fronton a legutóbbi három választás összességében rosszul sült el"

 

Kérdés mi a rossz....? DG az első két évben mindent nyert, OK, volt a Siófok ellen egy csúnya vereség de azon kívül két évig tartotta a frontot. Martín is hozott két bajnoki címet, a BL Final Four-ban meg mondhatjuk h nem volt szerencséje a sorsolással. Igazából Kirkely alatt kezdtek jönni a furcsa eredmények (Móvár, DVSC, FTC-vereségek), Kirkely előtt sorozatban ilyenek nem voltak.

Előzmény: Tonio 2.0 (171756)