Tonio 2.0 Creative Commons License 2024.03.11 -2 5 171720

Kár, hogy nem írnak már ide a győriek, bevallom, hogy most szórakoztató lenne olvasni a hozzászólásaikat. :)

 

A vereségetek okai (szerintem):

1. Nem olyan a keret, mint volt. Nincsenek már Amorim, Groot, Görbicz-féle vezérek (Oftedal, bár remek játékos, nem az). A világ legjobbjai: Reistad, Vjahireva, Jerabkova, az örökifjú Lunde nem Győrben játszanak.

2. Többen kiégtek, vagy már nincsenek csúcsformában. Gros pl ezúttal nem volt rossz, de ő is hol van, hol nincs. Ő Győrben felvezetett, most meg levezet, a kettő között volt a csúcson (leginkább Brestben, ha jól emlékszem).

3. Mentális tényezők. Ha résnyire nyitva van az ajtó a végjátékban, akkor jó eséllyel bemegyünk rajta (ez már Elekkel is így volt az utolsó években). A szoros meccseken a Győr fogható (csak a Debrecen olyan betoji, hogy általában elbaltázza az esélyeit).

4. Az edző nem használja megfelelően a keretet. Nekünk van egy sorunk, de akkor nektek is csak annyi, ha de Paula, Blohm, Broch alig játszik. Ez luxus.

5. Van valami plusz, ami belőlünk előjön ezeken a meccseken a kritikus helyzetekben (még ha most nem is játszottunk olyan jól egyébként). Van karaktere a csapatnak. Győrben ez már egy ideje megkopott.

6. A 2010-2020 (kb a COVID-ig tartó) időszaknak vége. Ettől még nyerhet a Győr BL-t, de a legyőzhetetlenség mítosza régen elveszett, van sok csapat, aki odaérhet, és el is hiszi ezt.