JarnoTrulli Creative Commons License 2024.03.09 0 0 4472

kicsit hosszabb komment előre jelzem, de ki kell írnom magamból:

 

Első futamot ma kora reggel, a másodikat délután néztem vissza, mindenképp a teljes távot szerettem volna, nem pár perces összefoglalókat, ha már a széria hivatalos oldala adja rendesen idén. 

 

Legfontosabb tanulság számomra: nem szabad ezt komolyan venni, akkor ilyen F1 hétvégén mint pl. a mostani egy felvezető freak shownak megteszi, csak a baj az, hogy maga a széria pont a másik véglet, túl komolyan veszik magukat. 

 

Próbálom pontokba szedni időrendben az egészet:

 

F1-es mintára készült intro szerintem rendben van (zene szvsz hatalmas telitalálat volt néhány éve, talán a legnagyobb pozitívuma a modern F1-es érának), ezt megcsinálták csajos verzióban. F1-esekkel ellentétben ahol az ideiben Ricciardon kívül mindenki egy karót nyelt figura, itt meg pont fordítva.

de Heus tuti csinált egy ajakfeltöltést valamikor, kicsit pornós kaliber lett így :D Pin meg szegény hiába 20 éves, azt hittem Baranyi Krisztina indul a IX ker.-ből.

 

Kocsik külsejéről: nekem ez a klasszikus RedBull festésű és Ford matricás MP autó jött be a legjobban. 

 

 

Egész versenyt meg annyira belengte ez a jóeNberkedés, annyira erőltetve keresték mindenhol a nőket a pályán kívül, hogy szerintem mindenkit megmutattak, csak az éppen a WC-t takarító nénit nem, aki éppen nem érhetett rá. 

Meg az egész Academyt ahogy magasztalják, mint valami csoda történne itt a szemünk előtt.

 

Számomra az egész mezőny leggyengébbje Bustamante volt. Nem kimondottan a sebessége miatt, mert ebben a felhozatalban simán jó a középmezőny elejére így is, hanem amiket művel a pályán:

2. körben nyavajog hogy defektje van, rádión mondják neki box, box nem jön ki. (nem is cseréltek kereket nála), elején kb. akadály volt mindenkinek, az előtte lévőtől már másodpercekre leszakadtak szinte rögtön, annyira védte a pozíciót

Első kanyar neki nem létezett, vagy valami alternatív valóságban volt

nevetséges volt nem egyszer, hogy előzték tisztán, ő meg kiegyenesítette azt a részt és ment tovább. Vagy ha ő akart ott valakit előzni és egymás mellett voltak, akkor is menekült arra.  Rengeteg ilyenje volt mindkét nap.

És csak halkan jegyzem meg, az általa fogyatékosnak tartott Stroll ugyanennyi idősen kicsit más szinten tartott. Egy autosportot semennyire nem követő embernek megmutatnák a hétvégi mutatványát szerintem nem kérdés kit gondolnának fogykósnak.

 

SC fázis is olyan rövid volt, hogy Amna valahol a 20 mp-re lemaradva ment hátul miközben a többieknek restart volt

 

Futam végén meg ki is volt írva, hogy első szektor sárga zászló, majd ott akartak előzni és lett is baleset.

 

Második verseny meg olyan volt, mint egy unranked multiplayer lobby a játékban. Lovinfosse ahogy próbált visszafordulni, miközben el se ment mellette mindenki őrült egy manőver volt, Block telibe is kapta. Ebből sokkal súlyosabb baleset is lehetett volna 

Szerintem nem volt olyan kör ahol valamit ne írt volna ki a versenyirányítás, legyen az akármilyen incidens, boxutca sebesség be nem tartása, pályahatár. 

Leintés után meg mint a játékban az eredményjelző ugrott egyet és jött a valós sorrend büntetések után. Ami azóta újra változott. 

 

Pin büntetése benne volt a levegőben ahogy a leintés után még ment rendesen versenytempóban és piros zászlóval állították le. Elég nagy hiba volt ez, hogy csak elengedjék. De nem féltem, nem ezen a main fog múlni az éve.

 

Első hétvége után, lehet már most módosítom amit Blockról írtam, engem pozitívan meglepett, bár a helyezésén nem látszik, de tempóban sokkal hátrébb vártam. Juffali meg semennyire nem lógott ki a mezőnyből...ez meg a szériának kritika.

Pin abszolút kiemelkedik itt, de Pulling is szépen ment. Egész jól tudta tartani a franciát, de ezekkel az F4-es autókkal rengeteg a rutinja vagy 4 szezon már van benne. 

 

Mindenféle büntetések után, meg ott tartunk hogy egy Bustamante 4. helyen áll.