Peraltada Creative Commons License 2024.03.09 0 0 4471

Nálam most szakadt el végleg a cérna. Már a tavalyi monzai és francia futamok is kiverték a biztosítékot, de most ki merem jelenteni, hogy a bohócszéria túlságosan kedves jelző az Academyre. A "versenyzők" többsége az autóversenyzés alapvető szabályaival sincs tisztában!!!

A tegnapi futam után kezdtem megnyugodni hogy talán most normálisak lesznek a lányok - bár Lovinfosse Martí elleni manővere már azért mutatta a széria helyét - de a mai nap bebizonyosodott hogy még a "balmazújvárosi gokartverseny" (by Palik) is ezerszer rangosabb ennél a sorozatnál. Volt itt minden: kiugrás a rajtnál (Block), veszélyes visszatérés (Lovinfosse, kb. a "magyar autós a macisajtnál" stílusban), boxutcai gyorshajtás (Block), kanyarátvágások, kiforgatások, ütközések, safety car alatti előzés... Az egészet pedig betetőzte az a pilóta, akitől végképp nem várta volna az ember: Doriane Pin nyugodt versenyzés és győzelem után... megy tovább versenytempóban a levezető körön, majd még tovább és piros zászlót kellett belengetni hogy álljon már meg... Meg is büntették, a 9. helyre esett vissza, a győzelem és a tabella vezető helye így Pullingé...

Erre pedig a hab a tortán a mezőny színvonalát is alulmúló amatőr kommentátorok, akik után még Földy Attilát is visszasírtam.