Ildi Tarlukács Creative Commons License 2024.03.07 0 0 13258

Múlt héten a férfiaknak Aspenben volt három verseny a két óriásműlesiklást Odermatt nyerte, aki eddig az összes versenyt megnyerte ebben a szzeonban, ebben a szakágban, az első versenyen Meiilard és Mcgrath előtt, a másodikon Meillard és Haugan végeztek mögötte. Szakági és az összetett világkupát is megnyerte Odermatt. Szlalomban Meillard nyert Strasser és Kristoffersen. mivel hétvéégre tervezett szlovéniai versenyeket nem rendezik meg eldőlt, hogy Manuel Feller nyerte a szlalolm -világkupát, miután volt négy győzelme, mindig az első hétben volt és egyszer sem esett ki, ami korábban nem volt jellmező rá.

A nőknek Norvégiában voltak versenyek, lesikás nem volt, mivel nem voltak edzések és a szombati verseny is szuper g lettt. A szombati versenyt Gut nyerte Hütter és Puchner előtt. Vasérnap  a köd miatt többször is megszakított versenyen Brignone nyert Gut és Ledecka előtt.

Időközben Lucas Braaathen bejelentette, hogy jövőre brazil színekben versenyez. Tavaly még norvégként nyert szlalom -világkupát, majd visszavonult egy vita miatt, ami közte és a noirvég szövetség között. Mivel az anyukája brazil, így kettős álampolgár, ezért versenyezhet brazilként.