tapéta Creative Commons License 2000.05.16 0 0 6
Engedjetek meg hogy belepofazzak. En mar harom honapja rohadok itt. Espooban vagyok Helsinkitöl 15 perc busszal (Helsinki University of Technology). Szoval Zsosz ne szarj be, minden attol fugg amitöl log. En jol megszoptam, nem csak a diplomatemammal, de a hellyel is. A finnek altalaban hasznalhatatlanok, de ha talalsz egy jofej csavot, az tenyleg jofej! Finn, tehat nem fogod vele szénné röhögni magad, de ha olyan mint az en haverom, akkor keres nelkul is kiteszi a lelket erted. Csak ugy, poenbol. Kulönben itt kibaszott hideg van (meg most is ejjel 6 fok), amit kurvara utalok. A finneknek azert van humoruk nem ugy mint mas eszaki nepeknek, ezt merem allitani. Kisse nyomasztoak, de garantaltan jobbak a svedeknel meg a norvegoknal. Szerenyebbek! Egyszoval jobb fejek! Lopni itt nem szokas, ebböl kifolyolag eleg balfacanok is, tehat ha valami aprobb szabalytalansagot kene elkövetni (mondjduk megkered hogy vegyen neked olcsobb jegyet amit csak az ö diakigazolvanyara adnak - ezt ö siman megteheti - akkor lelkiismereti okokra hivatkozva nem akar). A csajok jobbak, de nem a baratsagossagukrol hiresek. A magyaros temperamentumbol itt semmi nincs, ne is keresd. Kezet altalaban nem fognak, köszönni sem tul nepszeru, ugyhogy ha allandoan kezet akarsz fogni veluk hulyenek neznek. Bebaszni azt tudnak, itt nincs problema (de mint atom).
Kaja: 350g kenyer 4 marka. Ez a legolcsobb. Tej kb 4 marka egy liter. Hus kb 30mk/kilo, paradicsom 20mk/kilo, narancs ennek kb a fele.
Margarin 400g 8mk. Egy honapban ha a menzan kapsz 12markaert kajat (itt annyi) akkor kijössz kb 700 markabol. Attol fugg mennyit zabalsz. Lehet hogy ezerböl jössz ki, lehet hogy 600-bol.
Jyväskylä innen Helsinkitöl meg legalabb 300 km, ugyhogy ott meg hidegebb van. Lehet hogy a tarsasag jo lesz, föleg ha vannak kulföldi diakok is (bar az is attol fugg honnan). Elet az nem nagyon van amugy, (legalabb is itt). Ha van meg kerdes nyomjad.