igus Creative Commons License 2000.05.16 0 0 92
Egy farmer vesz egy par disznot, annak remenyeben, hogy malacai lesznek es majd ha megnonek levagja oket, lesz sonkaja szalonnaja stb.
Par het mulva eszreveszi, egyik kocaja sem terhes, igyhat elhivta a helyi allatorvost nezze meg oket. Az allatorvos azt tanacsolja, esetleg mesterseges megtermekenyitessel kellene probalkoznia. A farmernek halvanylila goze sincs arrol mit is jelenthet ez.
Mivel nem akarta, hogy kideruljon tudatlansaga, csak azt kerdezte meg, honnet fogja megtudni, terhesek a disznoi.
Az allatorvos azt mondta, fekudni fognak a sarban, nem pedig alldogalni.
A farmer ezen elgondolkodott, (tudatlan leven) arra a megallapitasra jutott, neki kell megtermekenyitenie a malacokat. Fogta a disznokat, felrakta oket a teherautojara, es elhajtott veluk az erdobe. Ott mindegyiket megdugta, visszaterelte oket a teherautora, hazament, majd elment aludni. Masnap reggel felkelt, es latja am az osszes diszno ott alldogal az olban. Arra a kovetkeztetesre jutott, nem volt eredmenyes a tegnapi tevekenysege.
Ismet felrakta a disznokat a teherautora, kiment veluk az erdobe, de most ketszer csinalta mindegyik disznoval a biztonsag kedveerert. Hazavitte oket es elment aludni.
> >
Masnap reggel arra sem volt ereje, hogy felkelljen az agybol. Megkerte a feleseget, nezze meg a disznokat, hogy meg mindig allnak-e az olban.
> >
"Nem" valaszolta a felesege. "Mindegyik a teherauton van es az egyik iszonyatosan nyomja a dudat."