hspityu Creative Commons License 2024.03.04 0 0 19973

Szia

 

Az kis őszibarackod ha én metszeném 3-4 vázágra hagynám a térben minél jobban elosztva az ágakat (én a "merci jelet" nézem felülről ilyenkor) .Nagyon rövidre vágnám vissza ,mert én gyengének látom.A törzstől nézve az első külső rügyre vágnám vissza a 3 v,esetleg 4 vázágat .A többi ágra nincs szükség tőből eltávolítanám,és egy karóhoz rögzíteném a törzset függőleges állás rögzítése miatt.

A 100 éves fát sűrűnek látom 3-4 vázágat hagynék néhány gallérággal ,furcsa hogy nem akar növekedni .

A lapos barackot nem sajnálnám visszavágni akár egy erőteljes vízhajtásra is, amennyiben a nemes részből tört elő,a vízhajtást megmetszeném ideális törzsmagasságúra ,az abból elinduló ágakból csinálnék új koronát. (,nem lesz szépség díjas ) az új korona alakulása után leváltanám a régit .

A sárgabarack átnövő ágait és a függőleges irányúakat ,amik sűrítik a koronát ,kivenném és elkezdeném V vagy Y ágakat is megszüntetni ,csúzliágast nem jó hagyni kajszin.

A beteg barackfát sajnos ki kellene szanálni ,és a közelébe alma termésűt lehetne ültetni (körte,birs,alma,naspolya ) sok dolog miatt lehet beteg (már túl beteg),lehet hogy csak vashiány ,de akármi is lehet .

 

Előzmény: taormina001 (19962)