ergoGnomik Creative Commons License 2024.03.03 0 2 10133

Február csendes hónapnak bizonyult, nagy horderejű alkotás nem született, de egy-két rilíz azért csak beesett. Az első egy félkész grafika, a Triffids Don't Care. Ismeretlen versenyző műve, amely a DiHalt 2024 partin szerepelt. MMSZoli ismét elővette rajzprogramjait és alkotott  párat. Elsőként az ELITE Logo (PETSCII) került ki kezei közül. Ezt követték FeCO 10 soros BASIC versenyre beadott programjai: a PipeMaster B10L, a Monday és a FlappyFly B10L. MMSZoli ismét egy grafikával jelentkezett, a Colorful Message-dzsel. Majd Heagar következett egy újabb BASIC verseny nevezéssel, a Marslanderrel. Ezután ismét jelentkezett MMSZoli, ezúttal nem PETSCII grafikával, hanem egy szépen konvertált és retusált képpel, melynek címe Eye of the Cat. Mindezt seff követte Csehországból két alkalmazói programmal. Az első a SpeedScript Integrator, a második a Cartridge Explorer. A következő megjelenés egy régi, BASIC-ben készült menedzsment játék frissítése lett MCG gondozásában, a Tőzsde BÉT verzió. A hónapot pedig BSZ zárta SD2IEC VCPU Detector diagnosztikai programmal.

 

Hannes 256kB-os memóriabővítéséről felkerült némi információ a P4W oldalra, így aki ezzel kompatibilis programokat szeretne készíteni könnyebben megtudhatja mire is kell készülnie.

 

Az XC=BASIC keresztplatformos fejlesztőeszköz is kapott új verziót, immár a 3.1.1-nél tart. A Multipaintet is megfrissítette a gazdája a 2023.7-es verzióra. Charlemagne pedig kitartóan szorgoskodik a LUMYDCTT fejlesztésén. A v6.3.9-es változat a legfrissebb és legutóbbi újítása egy integrált emulátor!